skip to Main Content

Voerverbod tegen rattentoename in West

Er Zijn Teveel Ratten In West, Daarom Is Een Voerverbod Ingesteld.

Overlast door ratten was al een groot probleem, maar wordt steeds erger. Stadsdeel West wil daarom een volledig voerverbod invoeren voor eendjes en vogels.

WEST Het is leuk en goedbedoeld. Maar het voeren van eenden en vogels heeft een keerzijde, ratten smullen mee van het voedsel dat achterblijft. De rattenpopulatie wordt steeds groter en dagelijks bestuurder Carolien de Heer heeft de stadsdeelcommissie meegedeeld dat zij in West een volledig voerverbod wil invoeren. Daarmee zou West het voorbeeld van de stadsdelen Oost en Zuid volgen, waar zo’n algeheel verbod al geldt. In West geldt het voerverbod vooralsnog op acht specifieke plekken zoals het Mercatorplein. De boete daarvoor bedraagt €70.

Vies idee

Veel mensen vinden ratten gewoon ‘vies’, maar ze kunnen ook daadwerkelijk ziektes op mensen overdragen. Dat kan zelfs al wanneer mensen op plekken komen waar ratten besmette urine hebben achtergelaten. In Amsterdam is de meest voorkomende rat de bruine rat, deze draagt de ziekte van Weil bij zich. Dit kan uiteindelijk leiden tot nierproblemen en bloedingen in de huid. Ook kunnen ratten zorgen voor zogeheten knaagschade van onder andere belangrijke elektriciteitskabels.

Buitenmuren

De gemeente adviseert om geen etensresten achter te laten in en rond de woning en in de openbare ruimte. Afval thuis te bewaren in goed afsluitbare bakken. Vuilniszakken altijd in de afvalcontainer te plaatsen en niet ernaast. Openingen in buitenmuren te dichten en struiken vooral aan de onderkant en langs gevels te snoeien, zodat het groen goed schoon te houden is.

(Foto: Pexels / DSD)

Lees ook:

ZeeZout 2021 in de Tuinen van West

Back To Top
Zoeken