skip to Main Content

Voedselbank vindt eindelijk onderdak!

Voedselbank Vindt Eindelijk Onderdak!

Er is nu echt licht aan het einde van de tunnel.  Na maanden van gesteggel is er een locatie gevonden voor de Voedselbank waar iedereen akkoord meegaat.

TILBURG – Eindelijk begint het erop te lijken dat de Voedselbank een nieuw onderkomen krijgt. Lange tijd hoopte de Voedselbank te kunnen verhuizen naar de Siriusstraat, maar door de beperkingen die de gemeente oplegde was dat uiteindelijk geen serieuze optie meer. Maar er is een nieuwe locatie gevonden in de Kapitein Hatteresstraat. Dit pand voldoet aan veel van de eisen van de Voedselbank. Het ruime pand beschikt is goed bereikbaar en beschikt over parkeerplaatsen. Voorzitter Martin de Kok: ,,Door de grootte van het pand kunnen we onze vrijwilligers een veilige en aangename werkplek bieden.” Hoewel nog niet alles in kannen en kruiken is, schat De Kok de kans hoog in dat deze locatie dé oplossing is. ,,Wij kunnen alle activiteiten op eigen terrein afwerken waardoor er geen overlast voor de buurt te verwachten is.”

Sociaal hart
I
n Tilburg zijn ongeveer zeshonderd huishoudens afhankelijk van de Voedselbank. Martin de Kok verwacht door de gevolgen van de coronacrisis in de nabije toekomst een stijging van ongeveer 25 procent. Met het nieuwe pand in de Kapitein Hatteresstraat kan deze stijging worden opgevangen. De Kok: ,,Ik roep iedereen met een sociaal hart op zich te melden om zich in te zetten voor al die cliënten die tijdelijk onze voedselsteun nodig hebben.” Meer weten? Kijk op tilburgsevoedselbank.nl.

Back To Top
×Close search
Zoeken