skip to Main Content

Voedselbank heeft éindelijk nieuwe locatie

Voedselbank Heeft éindelijk Nieuwe Locatie

Na veel problemen en omwegen lijkt de Voedselbank tóch haar locatie te krijgen in de Siriusstraat. Maar de gemeente gooit nog een klein beetje roet in het eten…

TILBURG – Goed nieuws voor de Voedselbank in Tilburg! Ze hebben eindelijk zicht op een nieuwe plek. Al eerder berichtte CITY over problemen omtrent de huisvesting van de Voedselbank. Het pand waar ze nu in zitten vertoont lekkages en er zit schimmel op de muur. Het pand is onveilig en bovendien veel te klein. Destijds liet de stichting aan CITY weten dat de veiligheid van de vrijwilligers voorop staat en dreigde zelfs de activiteiten te staken. ,,Als de veiligheid niet gewaarborgd kan worden, rest ons niets anders dan de activiteiten te beëindigen”. De nieuwe locatie die de Voedselbank destijds in het vizier had, betrof een pand in de Siriusstraat. ,,Door de sterke groei het afgelopen jaar is ruimtegebrek nog nijpender geworden. Bovendien vergen de coronamaatregelen veel meer ruimte.” Maar de Siriusstraat leek toen nog een brug te ver. De gemeente lag dwars. Inmiddels zou de Voedselbank het pand alsnog mogen gebruiken. Er is echter een voorbehoud.

Geen uitgifte

Het pand in de Siriusstraat mag álleen worden gebruikt als opslag- en distributiecentrum, niet als uitgiftepunt. Naar een uitgiftepunt wordt nog gezocht. De Voedselbank liet in een reactie aan het AD weten toch blij te zijn met de nieuwe locatie. Naar verwachting gaat het nieuwe opslag- en distributiecentrum in de zomer open. Wekelijks voorziet de Voedselbank meer dan zeshonderd huishoudens in Tilburg van voedsel, in de regio zijn dit meer dan zesduizend huishoudens.

(Foto: L1)
Back To Top
×Close search
Zoeken