skip to Main Content

Vlindertuin op het Buikslotermeerplein

De Vlindertuin Moet Een Leuke Plek Worden Bij Het Buikslotermeerplein

Prachtige kleuren, mooie insecten en een grotere biodiversiteit. Dat is wat de vlindertuin op het Buikslotermeerplein moet gaan brengen. Hoe gaat deze eruit zien?

NOORD – Eén van de ideeën die zijn opgehaald bij Placemaking Plus wordt werkelijkheid! Er komt een vlindertuin op het Buikslotermeerplein. Placemaking Plus werd in juni en juli van het vorige jaar georganiseerd. Dit idee is door bewoners breed gedragen, omdat gras volgens veel mensen te eenzijdig was en mensen verwachten dat een vlindertuin de biodiversiteit ten goede komt. Mot in Mokum is de initiatiefnemer van de tuin en is ook verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer ervan. Dit doen zij in samenwerking met buurtbewoners. De gemeente legt alleen de paden van de vlindertuin aan. De vlindertuin komt te liggen tussen Pathé Euroscoop en het parkeerterrein met de coronatestlocatie, P1 van het Buikslotermeerplein. De grond voor de tuin wordt voor drie jaar ter beschikking gesteld aan Mot in Mokum.

Vijf bloemenvelden

Mot in Mokum is van plan om vijf bloemenvelden aan te gaan leggen, elk met een thema. Verder komen er op het terrein een terras en een plek waar tuinmateriaal opgeslagen kan worden. Ook zijn er mogelijkheden om cursussen te houden en meer te leren over de natuur. De gemeente gaat graag door met het verbeteren van het Buikslotermeerplein. Mensen die concrete ideeën hebben om het plein levendiger te maken kunnen deze mailen naar info@bf-as.nl.

(Foto: Flickr / Raffo Márk)
Back To Top
Zoeken