skip to Main Content

Vijf kilometer smullen… in Oost!

Op 24 maart is er een culinaire wandeling door de Watergraafsmeer. Heb je nu al trek en ben je benieuwd naar dit gebied, dan kun je natuurlijk ook vandaag de haltes van de route aandoen.

OOST – Komende 24 maart organiseert het Haarlemse bedrijf WijnSpijs een smakelijke wandeling door (een deel van) de Watergraafsmeer. Voor €64 per persoon wandel je door de stad en krijg je zes verrassende gerechten en zes bijpassende wijnen. De zes restaurants die meedoen aan dit evenement liggen verspreid over een route van in totaal vijf kilometer. De Ysbreeker aan de Weesperzijde is een van die restaurants. In deze voormalige herberg aan de Amstel staan Franse klassiekers met een moderne twist op de kaart, zoals zalm gemarineerd in red bull. Het terras behoort tot de populairste van de stad. Verderop, in de Wibautstraat, zit C. In dit restaurant kun je proeven hoe de temperatuur waarop je een ingrediënt bereidt de smaak en textuur verandert. Ga je vanuit deze stadse omgeving naar de Vergulden Eenhoorn aan de Ringdijk, dan ervaar je een verschil van dag en nacht. Het restaurant zit in een monumentale boerderij uit 1702 die bekend staat als de ‘Parel in het Eenhoorngebied’. Binnen brandt de haard en zitten gasten aan Hollands-Franse gerechten als sukade van gekonfijte wildzwijn en Cassoulet.

Bartje Boemboe

Een paar meter verder, bij House of Watt aan de James Wattstraat, is de sfeer totaal anders, namelijk hip en happening. Je eet er de ravioli van de mannen van Holy Ravioli en kipsaté van Bartje Boemboe, een uniek bedrijf uit Oost, dat gespecialiseerd is in biologische kruidenmengsels voor Indonesische gerechten. Voor de laatste twee zaken moet je door de drukte richting Oostpoort: Mr. and Mrs. Watson aan de Linnaeuskade en 1900 aan de Hogeweg. ‘Watson’ voert een veganistische kaart, het gezellige 1900 heeft een no-nonsense menu: steak en kabeljauw met een apple crumble na.

Back To Top
Zoeken