skip to Main Content

Vijf bijzondere bewoners krijgen heldenspeld!

Vijf Inwoners Ontvingen Een Heldenspeld.

Vijf inwoners van Zuidoost hebben de Amsterdamse Heldenspeld ontvangen. Vier omdat ze met hun doortastende optreden een buurvrouw wisten te redden. En de vijfde ging naar Mama Agartha…

ZUIDOOST – Vijf inwoners van Zuidoost zijn vereerd met de Amsterdamse Heldenspeld. De eerste vier spelden werden uitgereikt aan Danny Hooper, Ryan Lauffer, Ronnie Offerman en Mo Ibrahim. Zij redden eind vorig jaar een buurvrouw. Het incident had plaats aan het Wethouder Vospad in Gein. De canta van de vrouw werd vermoedelijk in brand gestoken met een vuurwerkbom. De vlammen sloegen over naar haar huis. Door op het dak te klimmen kon Offerman bij haar raam komen en de vrouw met behulp van Lauffer en Hooper via het dak naar het raam van de buren trekken. Ibrahim maakte de weg vrij voor de aanstormende hulpdiensten. Buurtgenoot Esther: ,,Ze hebben echt een heldendaad verricht. De woning van de buurvrouw was zwaar beschadigd. Als Danny, Ryan, Ronnie en Mo niet hadden ingegrepen, had het heel anders kunnen aflopen.”

Onuitputtelijke inzet

Behalve deze vier kreeg ook Agartha Frimpong, beter bekend als Mama Agartha, een Heldenspeld. Zij kreeg de speld voor haar inzet voor een schone buurt en haar werk voor stichting Woman Motivation & Integration. Deze stichting heeft als doel de empowerment van vrouwen uit het stadsdeel. Mama Agartha is ook regelmatig met een groep in de weer om kussens en dekens te naaien die aan verpleeg- en verzorgingshuizen worden geschonken. Dit is niet de eerste keer dat Mama Agartha in het zonnetje werd gezet. Tijdens de Southeast Parade van vorig jaar won ze ook al een prijs.

(Foto: Gemeente Amsterdam)

Lees ook:

Romy is de jongste held van Amsterdam!

Back To Top
Zoeken