skip to Main Content

Vier de vrijheid in de Tolhuistuin 

Vier De Vrijheid In De Tolhuistuin 

Op 5 mei organiseert de Tolhuistuin een speciale Vrijheidsmaaltijd: de Vrijheidsiftar. Tijdens deze avondmaaltijd komen moslims en niet-moslims samen om gerechten en verhalen te delen.

NOORD – De Vrijheidsmaaltijd is een gezamenlijke maaltijd op Bevrijdingsdag. Door heel Amsterdam zijn er op 5 mei zulke etentjes, zo ook bij de TolhuistuinOp die dag kunnen moslims- en niet moslims gratis aanschuiven bij de Vrijheidsiftar in de tuin aan de Tolhuisweg 3, waarbij bezoekers zelf een lekker gerecht(je) meenemen. De organisatie zorgt onder meer voor een hapje, drankje en het programma eromheen. Zij verzoekt bezoekers handgeschreven familierecepten mee te nemen. Deze recepten komen in het kookboek dat de A’DAM Toren uitbrengt ter ere van de Vrijheidsmaaltijd

Spoken word-artiesten

Tijdens de maaltijd komen ongetwijfeld mooie gesprekken op gang. Ook zijn er optredens van spoken word-artiesten, die vertellen over tradities en herinneringen aan de iftars van hun land. De iftar is de avondmaaltijd die moslims tijdens de vastenmaand direct na zondagsondergang nuttigen. De officiële startdatum van de ramadan verschilt per cultuur. Voor een deel van de moslims is de aftrap op 5 mei. Vanaf 18.30 uur begint de inloop voor de Vrijheidsiftar. Het diner is om 19.30 uur. Aanmelden via de site van de Tolhuistuin. 

Back To Top
×Close search
Zoeken