skip to Main Content

Verzetsmuseum Junior op wielen naar Zuidoost

De eerste rit van de mobiele trailer van ‘Verzetsmuseum Junior op wielen’ gaat naar Zuidoost. Dinsdag 20 november opent burgemeester Halsema deze reizende tentoonstelling bij basisschool Het Samenspel.

 

ZUIDOOST –Verzetsmuseum Amsterdam lanceert op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, een mobiele variant van het succesvolle Verzetsmuseum Junior. De reizende tentoonstelling in een grote trailer wordt feestelijk onthuld bij basisschool Het Samenspel aan het Kantershof in Zuidoost. Dat gebeurt door burgemeester Halsema en kinderen van de school die het museum hebben geadviseerd over de inrichting van de tentoonstelling. De bij kinderen populaire vlogger Yuki presenteert de bijeenkomst. Verzetsmuseum Junior op wielen rijdt naar wijken waar gezinnen wonen die niet snel een museum in Amsterdam bezoeken. In deze wijken krijgen kinderen relatief veel te maken met intolerantie, racisme, antisemitisme en anti-islamisme. Door Verzetsmuseum Junior op wielen worden deze thema’s bespreekbaar gemaakt voor kinderen vanaf 9 jaar.

In gesprek

In Verzetsmuseum Junior op wielen spelen vier kinderen die leefden tijdens de Tweede Wereldoorlog de hoofdrol: de Joodse Eva, Jan, wiens ouders in het verzet zitten, Nelly, die bij de jeugdclub van de NSB zat, en Henk uit een alledaags gezin. Alle vier de kinderen van toen leven nog. De bejaarde Eva, Jan en Henk zijn aanwezig bij de onthulling en gaan in gesprek met de kinderen van de school.

Back To Top
Zoeken