skip to Main Content

Verlichte fietsparade Westerpark

West heeft zijn eigen Light Festival: een optocht met verlichte fietsen door het Westerpark. Voor de mooiste fiets is er een prijs.

WEST – De Kersteditie van de Sunday Market op het Westergasfabriekterrein is 16 december decor voor de Amsterdam Light Parade, een feestelijke optocht door het park met verlichte fietsen. Deelnemers aan de parade maken van hun eigen voertuig een pronkstuk door het te voorzien van allerlei soorten lampjes. Daarmee wordt de parade een groot rollend kunstwerk. De parade draagt bij aan een socialer en duurzamer West, aldus de organisatie Cycle Fun Productions en promoot het fietsen door de stad. En, héél belangrijk: zorgen dat je fiets goed verlicht is. De Light Parade is bovendien een vette knipoog naar het Amsterdam Light Festival dat dezer dagen in de binnenstad plaatsvindt. De Light Parade is al een aantal keren gehouden, waaronder een paar keer over de grachten, maar ook in De Baarsjes. Het festijn is dus voor de eerste keer in het Westerpark.

Op eigen tempo
Deelnemers verzamelen zich op 16 december om 15.30 uur voor de tent van Zanzara in het Westerpark, alwaar alle lichtjes aan de fietsen worden gehangen. Het startschot is om 16.30 uur en daarna fietst iedereen op eigen tempo rondjes door het park. Na afloop is er een prijs voor de mooiste fiets in de categorieën kinderen en volwassenen. Tenslotte is er tot acht uur ‘s avonds een feest. Deelname is gratis.

Organisator Paulien Willems:
,,Het wordt een soort Ronde van het Westerpark, maar niet op snelheid.”

Back To Top
Zoeken