skip to Main Content

‘Vergeet niet dat het Gaasperpark een natuurgebied is’

Het Gaasperpark wordt flink aangepakt. De plannen daarvoor zijn goedgekeurd door het Stadsdeel, maar niet alle bewoners zijn enthousiast.

ZUIDOOST – Het Gaasperpark bestaat veertig jaar. Hoog tijd voor groot onderhoud en vernieuwing! Inmiddels heeft het Stadsdeel de plannen voor de herinrichting goedgekeurd, maar niet alle bewoners zijn daar blij mee. Als de plannen doorgaan, zal er straks meer ruimte voor recreatie zijn. Langs de oevers van de Gaasperplas komen twee strandjes. Ook wordt ruimte gemaakt voor een kano-route en wordt de entree bij station Gaasperplas aangepakt. De bewoners vinden het goed als er wat verandert, mits het de natuur niet aantast. En daar zit ‘m nu net de crux, vindt Hetty Litjens, een buurtbewoner die nauw betrokken is bij het proces. Zo zei ze tegen AT5 dat er volgens de plannen ruimte moet zijn voor ‘heel veel recreatie’, maar daarbij voorbijgaat aan ‘de status van het park als een natuurgebied’.

Floriade
Het Gaasperpark, dat in 1977 werd aangelegd, werd in 1982 gebruikt voor wereldtuinbouwtentoonstelling de Floriade. Een aantal objecten herinnert nog aan die tijd. Litjens is bang dat die objecten verloren gaan door de herinrichting. Portefeuillehouder Jakob Wedemeijer erkent tegenover AT5 dat niet alle elementen bewaard zullen blijven, ‘omdat ze in het onderhoud te intensief zijn’. In november is er nog een inspraakmogelijkheid voor bewoners. Daarna wordt een definitief plan aangeboden aan het stadsbestuur. Wanneer de verbouwing precies van start gaat, is nog onzeker.

Back To Top
Zoeken