skip to Main Content

Verbod op lachgas in delen van Tilburg

Er Geldt In Tilburg Een Verbod Op Lachgas.

Tilburg heeft de strijd aangebonden met lachgas. Slechts enkele gebieden binnen de ring zijn uitgezonderd van het verbod, maar ook deze maken kans om aangewezen te worden als verboden gebied.

TILBURG – De gemeente is overgegaan tot een verbod op lachgas in grote delen van de stad. De gebieden waar het verbod geldt, zijn gesitueerd binnen de ring met uitzondering van Loven, Kraaiven en delen van de Vossenberg. Deze gebieden zijn gekozen op basis van meldingen aan de politie, de plekken waar het verbod nog niet geldt kunnen op een later moment alsnog worden aangewezen als daar overlast ontstaat.

Evenementen

Aanvullend op het gebiedsverbod, is het ook verboden om lachgas te verkopen of gebruiken in en rond evenemententerreinen met evenementen. Het gebruik van lachgas heeft veel overlast en onveilige verkeerssituaties tot gevolg, daarom is er besloten om over te gaan tot een verbod. Afgezien daarvan, zitten er volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ook gezondheidsrisico’s  aan het overmatig gebruik van lachgas vast. Het lachgas kan zorgen voor een tekort aan vitamine B12, met mogelijk zenuwproblemen of bloedarmoede tot gevolg. Landelijk wordt er al gewerkt aan regelgeving tegen het gebruik van lachgas, maar dat laat nog zeker tot het voorjaar van 2022 op zich wachten. Tilburg is niet de enige gemeente die hier niet op wacht, al meer dan de helft van de gemeenten zijn overgegaan op een lokaal verbod. In veel gevallen worden (net zoals in Tilburg) gebieden aangewezen waar een verbod geldt of er worden verboden ingesteld bij hinder. In enkele gevallen geldt een totaalverbod.

(Foto: Flickr / Sebastiaan ter Burg)

Lees ook…

Grote plannen voor Museum- en Mommerskwartier

Back To Top
Zoeken