skip to Main Content

Verbindend tuinieren in de K-Buurt

Ook in Zuidoost is ‘groen’ populairder dan ooit. Zo werd er eind maart weer een nieuwe groene plek geopend: De Kortvoort Moestuin bij het Krimpertplein.

ZUIDOOST – Op 23 maart was de officiële opening van De Kortvoort Moestuin. De tuin ligt tegenover multicultureel centrum Ala Kondre aan het Krimpertplein, tussen de Kolfschoten- en Kloekhorststraat. De tuin is er gekomen met hulp van de gemeente en POZO (Participatie en Opbouwwerk Zuidoost). Op de facebookpagina van De Kortvoort Moestuin, is te lezen wat de bedoeling van de tuin is: de moestuin moet de buurt verbinden. Belangstellenden die ook in de tuin aan de slag willen, kunnen zich via de facebookpagina aanmelden. Bewoners hebben zeker niet stilgezeten. Op 1 december 2018 was de eerste plantdag. In februari vond de eerste tuinvergadering plaats. Er werd toen onder meer gesproken welke planten er in de tuin komen en wanneer er schoffelsessies worden gehouden.

Groen Platform Zuidoost

Tijdens de opening was onder anderen stadsdeelbestuurder Jakob Wedemeijer aanwezig. Hij schoffelde in de moestuin, nadat hij eerst in Gein had meegedaan aan de Nationale Opschoondag. Een paar dagen eerder had hij het Groen Platform Zuidoost gelanceerd, een beweging om samen (beter) te zorgen voor de aarde.

Back To Top
Zoeken