skip to Main Content

Veiliger en vrolijker onder A10  

Een spiegelkunstwerk moet de grauwe onderdoorgang onder de A10 tussen Sloterdijk en Westerpark oplichten. Het maakt van het viaduct een heuse stadspoort. 

NIEUW-WEST – De onderdoorgang onder de A10, tussen Molenwerf en Arlandaweg, heeft spiegels gekregen. Onder het viaduct was het altijd donker, wat passanten vooral ’s avonds een onveilig gevoel gaf.  Een kunstwerk met de naam ‘MIRROR, MIRROR’ moet het viaduct een stuk lichter maken en een veiliger gevoel geven. Voor de totstandkoming van het werk schreef de gemeente een prijsvraag uit voor een kunsttoepassing voor de onderdoorgang. De winnaar was het ontwerp dat werd ingezonden door HOH Architecten en Children of Light. Spiegels reflecteren de lichten van tram, scooters en fietsen en zorgen voor een bijzondere ervaring. Ook wordt de ruimte daardoor lichter en ruimtelijker. Het ontwerp is onderdeel van de transformatie van Sloterdijk-Centrum naar een ‘stoer en stedelijk gebied met ruimte voor wonen, werken, horeca en recreatie’. De onderdoorgang verbindt het ‘groene’ Westerpark via het dorpje Sloterdijk met het hoogstedelijke stationsgebied.

Passend bij transformatie
De onderdoorgang wordt vooral gebruikt op weg van en naar het werk, het station en het sportcomplex Spieringhorn. Inmiddels wonen er ook steeds meer mensen in het gebied Sloterdijk-Centrum, die vaak gebruik maken van de weg onder de A10 door. ,,Een stadspoort van de 21 eeuw, passend bij de transformatie die Sloterdijk-Centrum doormaakt”, aldus het persbericht van de opening van de onderdoorgang.

Back To Top
Zoeken