skip to Main Content

Veelzijdig oostelijk havengebied in beeld

Veelzijdig Oostelijk Havengebied In Beeld

Het Oostelijk Havengebied ging door het leven als haven, krakersparadijs en nu als woonwijk. In het Borneo Architectuur Centrum zijn de vele gezichten te bewonderen.

In een fototentoonstelling In het Borneo Architectuur Centrum wordt de geschiedenis van het Oostelijk Havengebied voelbaar. Het gebied deed dienst als haven, als plek voor stadsnomaden en krakers… en nu als woonwijk. Vier fotografen tonen hun werk in een soort estafette waarbij het stokje maandelijks wordt overgedragen. 

De deelnemende fotografen zijn: Marcel van der Burg, Han Singels, Thijs Wolzak en Jeroen Musch. Nadat de haven niet langer operationeel was in 1980 begon de roerige tijd van het Oostelijk Havengebied. Vanaf dat moment is het gebied jarenlang gekraakt en bewoond door stadsnomaden.

Pas vanaf begin jaren negentig werden de eilanden langzaam aangepakt en ontwikkeld tot een bijzondere woonwijk zoals bewoners vandaag de dag kunnen beamen. De roerige geschiedenis is niet onopgemerkt gebleven door fotografen en dat vraagt om een fototentoonstelling. De tentoonstelling In het Borneo Architectuur Centrum aan het R.J.H. Fortuynplein 4 duurt nog tot en met mei 2020 en in die tijd zijn er verschillende events gepland.

Eigen focus
De tentoonstelling wordt gewisseld van fotograaf op 6 maart, 3 april en 1 mei. Bij deze wisseling wordt elke keer een lezing gegeven. Voor meer informatie over de fotografen en hun eigen focus binnen het onderwerp: bac-amsterdam.nl/foto-estafette-oostelijk-havengebied.

Back To Top
×Close search
Zoeken