skip to Main Content

Vanuit Zuid wandelen door groengebied Amstelland

Wandelaars Lopen Via Het Amstelpark Zo De Mooie Natuur Van Amstelland In.

Vanuit Amsterdam-Zuid zijn er prachtige routes te wandelen door groengebied Amstelland. Ruim driehonderd kilometer aan wandelplezier ligt klaar om te worden verkend.

ZUID – Vanuit het startpunt Station Rai lopen wandelliefhebbers via het Amstelpark zo de mooie natuur van Amstelland in. Groengebied Amstelland is het groengebied aan weerszijden van de oevers van de Amstel. Het gebied is vooral bekend als fietsgebied. Maar het is er ook prachtig om te wandelen. De keus aan wandelpaden en routes is enorm. Die zijn nu bewegwijzerd.

Verborgen schatten

Netwerk Amstelland heeft nu bestaande ommetjes en langere wandeltrajecten verbonden tot één groot wandelgebied. Van Amsterdam via Amstelveen en Ouder-Amstel tot Uithoorn en verder. De ruim tweehonderd keuzepunten maken overstappen naar een andere route mogelijk. Het wandelnetwerk ontsluit pareltjes en verborgen schatten tussen stad en land. Vergezichten met boerderijtjes en molens langs de slingerende Amstel, parken, heemtuinen, pittoreske dorpjes en boerenlandpaden met wuivende rietkragen langs slootjes en meren. En dat alles in de achtertuin van Zuid.

Meer informatie

Wandelnetwerk Amstelland is onderdeel van Wandelnetwerk Noord-Holland. De routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd en de routepaaltjes zijn makkelijk herkenbaar. Het netwerk is aangelegd door Groengebied Amstelland, waarin behalve Amsterdam ook de gemeenten Ouder-Amstel, Amstelveen en Diemen zijn vertegenwoordigd. Speciaal voor expats en buitenlandse toeristen is er een Engelse versie beschikbaar. QR-codes op de startpanelen ontsluiten alle informatie en achtergrondverhalen over landschap, cultuur en natuur. Wandelnetwerk Amstelland is een partner van de gemeente. Meer informatie is te vinden op de website Wandelnetwerk Noord-Holland.

(Foto: Flickr / JPMM)

Lees ook:

Gratis buurttrainingen in empowerment

Back To Top
Zoeken