skip to Main Content

Van Voorthuijsenschool heeft ANWB Verkeersplein

Vlnr: Wethouder Jur Botter, Leerling Alec En ANWB-directeur Rian Vreeburg

Om leerlingen wegwijs te maken in het verkeer, creëerde de ANWB leerzame verkeerspleinen. Eén voor elke provincie. In Haarlem kreeg de Van Voorthuijsenschool zo’n plein.

HAARLEM – De ANWB heeft twaalf scholen – één in elke provincie – een ANWB Verkeersplein geschonken. Deze pleinen bootsen op het schoolplein verkeerssituaties na en hebben als doel kinderen in de groepen één tot en met acht de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. De verkeerspleinen zijn aangelegd in het kader van de campagne ‘Elk kind veilig op de fiets’. De ANWB ziet dat kinderen steeds minder goed fietsen. Vooral in wijken met een lage sociaaleconomische status en wijken waar meer ouders met een niet-westerse migratieachtergrond wonen, is dit volgens de ANWB een probleem. De verkeerspleinen werden door middel van een verkiezing uitgegeven. Er waren ruim driehonderd scholen die graag in aanmerking kwamen voor een ANWB Verkeersplein. Ruim 120.000 mensen brachten hun stem uit.

Verstandelijke beperking

In Haarlem heeft de Van Voorthuijsenschool een verkeersplein gewonnen. De Van Voorthuijsenschool ligt aan de Professor Eijkmanlaan in de Boerhaavewijk. Martine Joustra, locatiedirecteur: ,,Onze school is een school voor speciaal onderwijs. Leerlingen van vier tot en met achttien jaar met een verstandelijke beperking volgen bij ons onderwijs. Juist deze leerlingen leren het beste in de praktijk, waaronder hoe je te gedragen in het verkeer. In het dagelijks leven worden de leerlingen meestal gebracht door taxi’s en busjes. Hierdoor komen ze zelf niet tot weinig in aanraking met het verkeer. Daarom is het zo fijn dat ze nu op school kunnen oefenen in een veilige setting die de werkelijkheid erg benaderd.”

(Foto: ANWB / Arnaud Roelofsz)

Lees ook…

Basisscholieren maken Haarlem schoon!

Back To Top
Zoeken