skip to Main Content

Van operaster tot filmster

Van Operaster Tot Filmster

Tekst: Patricia Jacob
Beeld: Caroline Bonink

 

Résalieke Vlieger, voorzitter van Stichting Eberhard, overhandigt 1 kilo koekjes aan René van ’t Erve, initiatiefnemer van de Volksopera.

Elke deelnemer kan zichzelf terug zien en ontdekken hoe fantastisch de Volksopera Vogelbuurt was. De operasterren hadden onlangs een topdag.
Op 21 september konden de meer dan honderd deelnemers van de Volksopera Vogelbuurt hun eigen performance bekijken op een groot scherm in de studio van De Dansmakers. Voordat de dvd werd vertoond, kreeg René van ’t Erve, initiatiefnemer en regisseur van de Volksopera, een kilo Eberhardjes van de voorzitter van Stichting Eberhard. De hartvormige koekjes zijn een eerbetoon aan wijlen burgemeester Van Der Laan. Ze worden uitgereikt aan bijzondere initiatieven die Amsterdammers verbinden. De dvd is nu voor €12,50 te koop bij Al Ponte op het Pontplein en bij Dennis van Dierenwinkel Ambulia op de Havikslaan. Dennis is een van de buurtbewoners die meedeed aan de opera, waarin de historie van de wijk een grote rol speelt. De première was op 22 juni, op 23 juni waren er nog twee voorstellingen. Via een opera waar alle bewoners aan mee kunnen doen, wil Volksopera Nederland buurtbewoners met elkaar verbinden om zo het leefklimaat in volkswijken, probleem- en/of achterstandswijken te vergroten. De eerste Volksopera werd in 2012 in Floradorp georganiseerd. 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken