skip to Main Content

Van kruidenier naar eetcafé met wereldeten

Van Kruidenier Naar Eetcafé Met Wereldeten

De naam doet denken aan de kruidenier die er ooit zat. Sinds kort zit er echter een horecazaak in de voormalige winkel aan het Spreeuwenpark, eentje waar je een patatje rendang kunt scoren.

NOORD – Sinds 29 maart is het eetcafé van ondernemers Simon Kwekkeboom – geen familie van – en Raoul da Graca open. Voor hun eerste zaak werken ze samen met de mensen van Hotmamahot, het creatief collectief dat in Noord onder meer Pompet en Klaproos heeft. Het eetcafé zit in het pand waar ooit kruidenier Simon de Wit zat. Kort voor de opening zei Kwekkeboom daarover op de site van de Buik van Amsterdam: ,,Simon de Wit werd later overgenomen door Albert Heijn. Het pand is ontworpen door Berlage en de pui is dan ook echt in de stijl van de Amsterdamse School. Het pand was helemaal casco toen we de sleutel kregen, maar we proberen wel die jaren dertig stijl terug te laten komen.” Daarin zijn de mannen geslaagd. Van antieke kasten is een bar gemaakt, geverfd in gebroken wit. De puien zijn hersteld in de stijl van de Amsterdamse School. Geinig: het logo had zo het oorspronkelijk beeldmerk van de kruidenierswinkel kunnen zijn. Je kunt er terecht voor ‘wereldeten’, waaronder Asian streetfood. Een patatje rendang, Indonesisch stoofvlees, is een optie. Net als klapstuk en Thaise bitterballen.

Kingfisher

Kwekkeboom en Da Graca leerden elkaar zo’n tien jaar geleden kennen toen ze samenwerkten bij café Kingfisher in De Pijp. Kwekkeboom was de afgelopen jaren bedrijfsleider bij Café Cook in De Baarsjes en de Walvis in de Spaarndammerbuurt. Al jaren droomde hij van een eigen zaak en hij wist dat Da Graca dat ook wilde. Ze kwamen in contact met Hotmamahot en de rest is geschiedenis. Hun partner is ook buiten Noord actief. Zo zit Hotmamahot achter het restaurant Watergang in het centrum en had dit collectief Dum Dum Palace op de Zeedijk, een tijdelijk restaurant dat inmiddels weer dicht is.

Back To Top
×Close search
Zoeken