skip to Main Content

Vakens pakken onkruid aan   

Een aantal zeldzame biggetjes helpt sinds kort onkruid bestrijden aan de Nico Broekhuysenweg. Ook eten ze de rest-productie van de stadstuinders van de Tuinders van West op.      

 

NIEUW-WEST – De biggen die het onkruid aan de Nico Broekhuysenweg verschalken en de rest-productie van de stadstuinders van de Tuinders van West opeten, kunnen tot 120 kilo zware vleesvarkens uitgroeien. Als het zover is gaan zij naar de slager om zelf gegeten te wordenDe biggen behoren tot het zeldzame Nederlands Landras. Sinds 2010 staat dit ras op het punt van verdwijnen. De varkens zijn afkomstig van de naastgelegen stadsboerderij De Herkomst waar oprichter Dirk Koolen varkens voedt met voedselresten uit de stad. Met zijn initiatief worden varkens ingezet om de voedselkringloop weer te sluiten. Belangenorganisatie Varkens in Nood heeft onlangs het initiatief bestempeld met het keurmerk van Vijfsterren-varkensboeren. Dat houdt in dat alle varkens leven in een natuurlijke omgeving. Ook worden de biggen niet te vroeg weggehaald bij de moeder en kunnen ze spelen en wroeten. Dat zorgt voor een diervriendelijker landbouwsysteem. 

 

De Herkomst
Goed verzorgde varkens die goed te eten hebben gekregen geven ook lekker vlees. Dat vlees is overigens te bestellen bij De Herkomst. Op hun website, DeHerkomst.nl kun je verschillende stukken en pakketten van dit lekkere vlees bestellen. Het wordt in Amsterdam gratis bezorgd.   

Back To Top
Zoeken