skip to Main Content

Utrechtenaar wil professionele klusjesman!

Utrechtenaar Wil Professionele Klusjesman!

Volgens klussenwebsite Zoofy huurde Utrechtenaren in coronajaar 2020 aanmerkelijk vaker een klusjesman in voor klussen in en rondom het huis.

UTRECHT – Corona hield ons in 2020 aan huis gebonden en dat leidde tot klussen in en rondom de eigen woning. Maar niet iedereen reed naar de bouwmarkt om vervolgens zelf de handen uit de mouwen te steken. Er werden ten opzichte van 2019 gemiddeld in Nederland 31 procent meer klussen geklaard door professionals die via klussenwebsite Zoofy werden ingeschakeld. In Utrecht lag dat percentage met 38 procent zelfs nog aanmerkelijk hoger. Alleen in Almere was de groei met 44 procent nog hoger.  Zoofy is in 2015 begonnen als website voor professionele klusjesmannen, daarbij valt de te denken aan cv-monteurs, loodgieters, elektriciens, stukadoors en slotenmakers. De top 5 van werkzaamheden waarvoor mensen de hulp van een klusjesman inriepen, was: 1. Het plaatsen van kranen; 2. Het verhelpen van storingen aan de cv; 3. Het opsporen en verhelpen van lekkages; 4. Het stucken en/of schilderen van muren en plafonds en 5. Het ophangen van lampen.

Manusje-van-alles

Vooral manusjes-van-alles werden wel flink meer ingehuurd. Zij zagen een stijging van 35 procent. Arthur de Leeuw van Zoofy heeft een verklaring: ,,Het manusje-van-alles wordt ingehuurd voor verschillende klussen in en rondom het huis. Van het ophangen van een nieuwe lamp, tot het plaatsen van een kattenluik. Mensen hadden mogelijk meer aandacht voor het verfraaien van het huis dan het verhelpen van ongemakken.” Overigens riep niet iedereen professionele hulp in. Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek nam de omzet van bouwmarkten in maart 2020 ten opzichte van een jaar eerder met bijna 27 procent toe. In de daaropvolgende maanden stegen de omzetten nog meer.

(Foto: Flickr / Chris Wetherell)
Back To Top
×Close search
Zoeken