skip to Main Content

Update herinrichting Holendrechtplein 

Sinds oktober 2018 wordt gewerkt aan de herinrichting van stationsplein Holendrecht. Bezoekers moeten zich er prettig en veilig voelen. Hoe staat het er nu voor

ZUIDOOST – Stationsplein Holendrecht is een druk punt voor fietsers en voetgangers. Eind oktober 2018 zijn de werkzaamheden voor de herinrichting van het plein gestart, zodat het uiteindelijk een plek wordt waar iedereen zich prettig en veilig voelt. Het project, dat in de zomer 2020 af moet zijn, is opgedeeld in acht fasen. De werkzaamheden in fase 1 tot en met 3 zijn bijna afgerond. Sinds kort is het fiets- en voetpad van station Holendrecht naar Amsterdam UMC (locatie AMC) in gebruik. Daarnaast zijn de contouren van het nieuwe fietspad tussen het spoor en het busstation goed te zien. Op de kruising met de Meibergdreef zijn verkeerslichten verplaatst zodat het veiliger is om over te steken.

Meer groen
Vanaf deze maand verleggen de kabel- en leidingeigenaren alle kabels onder het stationsplein. Dit moet op tijd gebeuren omdat de aannemer dit het voorjaar zand gaat aanbrengen om de hoogteverschillen in het gebied weg te nemen. Het plein ligt in Amstel III, een gebied dat geleidelijk van een werkwijk verandert in een wijk waar je ook kunt wonen en recreëren.  Naast veilige routes voor fietsers en voetgangers komt er meer ruimte voor sport en ontspanning. Het Amsterdam UMC gaat het eigen terrein herinrichten met een groen entreegebied en een paviljoen dat toegang geeft tot het ziekenhuis en de poliklinieken. Dit initiatief past in het streven naar meer groen in Amstel III.

Back To Top
Zoeken