skip to Main Content

Tours van Amsterdam naar Friesland

Hoe krijg je de toeristen de stad uit? Stuur ze naar Friesland! Lysanne Kuindersma wil toeristen met een eendaagse bustour laten zien hoe mooi haar provincie is.

De vader van Lysanne Kuindersma kwam met het idee, zijn dochter voert het momenteel uit: vanuit Amsterdam toeristen een tour laten maken naar Amsterdam Lake District, oftewel de Friese Meren. De tour is in het Nederlands en in het Engels en voert langs de Afsluitdijk naar onder andere windmolens en het Woudagemaal in Friesland, dat ook op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat.
,,Mijn vader bedacht dit plan een paar jaar geleden, omdat je tijdens een stedentrip toch ook echt wel wat meer van een land wil zien. Bovendien zijn wij hartstikke trots op Friesland”, aldus Kuindersma, die in Joure woont. ,,Een stadje op nog geen uur rijden van Amsterdam”. De afgelopen weken heeft Lake District Tours veel aandacht gekregen in de media in Amsterdam omdat het ook een oplossing zou zijn om de drukte in de stad van toeristen te verminderen. Nu moeten de buitenlandse toeristen alleen nog overtuigd raken van de tour met een gids.
Vanaf september wil ze de tour in de weekenden gaan organiseren. ,,Tot begin volgend jaar is het een testperiode, en als het een succes is, willen we vanaf begin volgend jaar iedere dag gaan rijden.”
Kuindersma sluit niet uit dat ze in de toekomst ook meerdaagse trips gaat organiseren, met bijvoorbeeld een boottocht over de Friese meren.

Back To Top
Zoeken