skip to Main Content

Toch dubbel glas in particuliere woning

Huurders van particuliere woningen aan de Plantage Kerklaan krijgen binnenkort dubbel glas. Na een aanvankelijke weigering gaat de huisbaas toch akkoord.

CENTRUM – ,,Het geduld en doorzettingsvermogen van de huurders van particuliere woningen aan de Plantage Kerklaan werden beloond. De huisbaas gaat na aanvankelijke bezwaren toch aan de slag”, zo meldt huurdersbelangenorganisatie WOON! Huurders de bereid zijn een beperkte huurverhoging te betalen, hebben recht op betere isolatie. Die verdienen ze doorgaans terug met een lagere energierekening en meer wooncomfort. Particuliere verhuurders hebben er echter niet heel vaak zin in, vanwege de extra kosten en het gedoe die het aanbrengen van extra isolatie met zich meebrengt. De verhuurder van de Plantage Kerklaan koos eieren voor zijn geld, nadat een procedure in een ander complex ten gunste uitviel van de huurders. Alsnog kwam hij met een positieve reactie.

Stookinstallatie
WOON! Merkt steeds vaker dat verhuurders instemmen met een isolatie-voorstel. Dan is een rechtszaak niet nodig. Overigens is er wel een potje voor dergelijke zaken, in het Emil Blaauw Proceskostenfonds. Wie huurt en plannen heeft voor isolatie, een effectievere stookinstallatie of zonne-energie, kan contact opnemen met WOON! Wooninfo.nl

Back To Top
Zoeken