skip to Main Content

Toch bootverhuur bij Westerdok

Toch Bootverhuur Bij Westerdok

Ondanks protest van bewoners mogen bij Westerdok toch fluisterboten worden verhuurd. De rechter heeft het bezwaar afgewezen.

CENTRUM – De bewoners hadden de gemeente gedaagd omdat ze vonden dat de omgevingsvergunning voor de kop van het Westerdok onterecht was afgegeven. In hun optiek wil Canal Motorboats niet alleen bootjes neerleggen voor verhuur, maar ook een gebouwtje plaatsen voor opslag. Daarnaast komt er een toegangshek en een trap langs de kade. Volgens de bewoners stonden deze bouwsels niet in de vergunningsaanvraag. Ook vrezen de omwonenden extreme overlast door huurders van de boten. Zij voelen zich de dupe van de maatregelen die het centrum van Amsterdam moeten ontzien. Maar de rechter ging niet mee in de bezwaren, ook denkt hij niet dat er sprake zal zijn van onaanvaardbare overlast. Volgens de gemeente, groot voorstander van fluistervaart in de grachten, betreft het een milieuvriendelijke manier van ‘bootje-delen’.

Vaarbewijs

Het Westerdok is voor de bootjesverhuur vanwege de centrale ligging een prima uitvalsbasis voor een vaartochtje. Canal Motorboats verhuurt al bootjes in het centrum. Voor 150 euro kan iedereen een bootje meekrijgen. Een vaarbewijs is niet nodig.

Back To Top
×Close search
Zoeken