skip to Main Content

Tilburgse hoofdprijs bij G-golfcup in Golfclub Liemeer

Jaco Ging Er Met De Hoofdprijs Vandoor!

Tilburgs succes op de Golf- & Countryclub Liemeer in Nieuwveen! Op dit toernooi, voor mensen met een beperking, werd de top drie volledig gevuld door spelers van Prise d’Eau.

TILBURG – Na anderhalf jaar kon er voor de zesde keer weer gestreden worden om De Liemeer Special in Golf Bokaal. De strijd om de bokaal gebeurde tijdens een golftoernooi voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het toernooi wordt gehouden op de golfbaan van Golf- & Countryclub Liemeer in Nieuwveen. De vereniging van de Tilburgse golfbaan Prise d’Eau was goed vertegenwoordigd. Maar liefst zeven G-golfers – mensen met een beperking – en zeven golfmaatjes werden afgevaardigd. De wedstrijden van het toernooi werden in de spelvorm Greensome gespeeld. Dat wil zeggen dat er aan elke wedstrijd twee teams meedoen. Elk team heeft twee spelers. Een G-golfer en een golfmaatje speelden samen in één team. De spelers van Prise d’Eau deden het geweldig! De top drie werd volledig gevuld door spelers van de Tilburgse vereniging. De eerste plaats ging naar Jaco. Verder werden de plekken zes, acht, elf en zeventien ook door Prise d’Eau-ers vervuld. Stefan Berkvens van de G-golfcommissie van Prise d’Eau liet aan CITY weten: ,,Het betekent voor de G-golfcommissie van de vereniging, als mede voor de gehele vereniging, dat G-golf zich op de kaart heeft gezet bij de club. Het betekent, gezien de overwinningen de laatste 3 jaar, dat Prise d’Eau G-golf het heel goed doet in het gehele land, en dat komt mede door de tomeloze inzet van de Pro (golfleraar) Gerrit Pasman. Hij traint deze groep van 14 spelers elke zaterdag, en dat werpt zijn vruchten af binnen G-golf in het land en bij de club.”

Goed moment

Aan het toernooi deden ruim dertig golfers mee. De organisator organiseert dit toernooi om de golfsport toegankelijk te maken voor golfers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Marianne Waling-Huijsen van de G-golf commissie bij golfclub Liemeer: ,,Zoals voor iedereen, is ook voor deze groep golfers beweging belangrijk. Nóg belangrijker is misschien het sociaal contact, sportief bezig èn lekker buiten zijn. Regelmatig wordt gezegd, dat we bij Golfclub Liemeer ècht goed bezig zijn om deze groep leden te laten golfen.”. Ook is dit voor de deelnemers een goed moment om contact te maken of te onderhouden met spelers van andere golfclubs.

(Foto: Ans van Berkel)

Lees ook…

Regionaal Archief Tilburg tijdelijk dicht

Back To Top
Zoeken