skip to Main Content

Tijdelijke huisvesting internationale school

Eind februari wordt in de D-buurt gestart met de bouw van het tijdelijke onderkomen voor een internationale school. In 2022 verhuist deze school naar het Zandkasteel.

ZUIDOOST – Aan de Darlingstraat komt het tijdelijke onderkomen van de Amsterdam International Community School South East (AICS SE). De bouwactiviteiten starten eind volgende maand. Het betreft een school voor vijfhonderd leerlingen in de leeftijd van vier tot en met achttien jaar van wie de ouders expats zijn, die tijdelijk in Nederland verblijven. In 2022 verhuist de AICS SE naar het Zandkasteel aan het Bijlmerplein, het iconische hoofdkantoor van ING. De locatie aan de Darlingstraat is voor maximaal 6,5 jaar beschikbaar en kan na 2022 gebruikt worden voor andere onderwijs- of maatschappelijke voorzieningen. Leerkrachten parkeren hun auto op het eigen terrein van de school.

Kiss & Ride

Ouders die hun kinderen met de auto halen en brengen kunnen op het schoolplein terecht bij ‘Kiss & Ride-plekken’, die de rest van de dag in gebruik zijn als schoolplein. De school wordt naar verwachting in september 2019 in gebruik genomen. Zoals vermeld zal de AICS SE in 2022 naar het Zandkasteel verhuizen, waar ook ruimte komt voor 340 woningen. Dit jaar zal ING het Zandkasteel verlaten.

Back To Top
Zoeken