skip to Main Content

Tientallen miljoenen naar Zuidoost

Tientallen Miljoenen Naar Zuidoost

Maar liefst €40 miljoen extra wordt geïnvesteerd in Zuidoost. Het geld gaat onder meer naar het opknappen en energiezuinig maken van duizenden woningen.

ZUIDOOST – Uit het landelijke Volkshuisvestingsfonds krijgt Amsterdam €40 miljoen om het wonen en leven in Zuidoost te verbeteren. Het geld wordt besteed aan het verbeteren en verduurzamen van duizenden woningen in Zuidoost. Het gaat zowel om huur- als koopwoningen met achterstallig onderhoud, vocht- en schimmelproblemen en lage energielabels. Door de woningen op te knappen gaat het woonplezier omhoog. Ook scheelt het bewoners in de portemonnee omdat de energiekosten omlaag gaan. In het Volkshuisvestingsfonds zat in totaal €400 miljoen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dat bedrag verdeeld over achterstandswijken in heel Nederland. Asterdam heeft in totaal €85 miljoen aangevraagd voor het opknappen van woningen in de stadsdelen Zuidoost en Nieuw-West. Zuidoost krijgt €40 miljoen, maar stadsdeel Nieuw-West heeft  niets gekregen. Dat het Volkshuisvestingsfonds er sowieso is gekomen, heeft de gemeente Amsterdam samen met andere gemeenten voor elkaar gekregen. Langdurig investeren in kansarme wijken is noodzakelijk voor het dichten van de kloof tussen deze wijken en de rest van Amsterdam.

Masterplan Zuidoost

Het geld uit het Volkshuisvestingsfonds ondersteunt Amsterdam bij het realiseren van het Masterplan Zuidoost, waarbij bewoners, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de gemeente binnen de Alliantie Zuidoost, betrokken zijn. Het Masterplan voorziet in een langdurige aanpak van twintig jaar. Het moet ervoor zorgen dat de leefbaarheid en veiligheid in de wijk wordt vergroot en dat bewoners dezelfde kansen krijgen als andere Amsterdammers.

(Foto: Flickr / Patrick Stam)

Lees ook…

Meer kunst en cultuur voor jeugd van Zuidoost

Back To Top
×Close search
Zoeken