skip to Main Content

Tien vragen aan Tess Posthumus

Cocktailgoeroe Tess Posthumus werd dit jaar wéér uitgeroepen tot beste vrouwelijke cocktailshaker ter wereld. Ze is dagelijks te vinden in haar bar Flying Dutchmen Cocktails aan het Singel.

Tekst: Suzanne Arbeid

1 Waar blinkt Amsterdam in uit als het gaat om horeca?
,,We hebben ontzettend veel goede restaurants en ook met de cocktailscene in de stad gaat het al vijf jaar de goede kant op. Elk jaar komen er nieuwe cocktailbars bij en het ni-veau is hoog en internationaal. De Nederlandse consument mag nog wel iets avontuurlijker worden. Die houdt het nog vaak bij een simpel biertje, glas huiswijn of cola. Wat mij betreft mogen mensen vaker uit hun comfortzone stappen en op het gebied van ‘drinken’ meer experimenteren.”

2 Wanneer ben je het meest gelukkig in de stad?
,,In de lente. Als de zon na een koude winter weer doorkomt en iedereen het park of terras opzoekt. Heerlijk hoe Amsterdam dan uit de winterslaap ontwaakt.”

3 Wie verdient een standbeeld?
,,Geen persoon, maar een onderwerp. Ik zou graag een grote fles jenever of een jenever-glaasje zien. Deze drank heeft zo veel Nederlandse geschiedenis en de rituelen en verhalen rond deze drank heen zijn alleen al prachtig. Echt iets waar we trots op mogen zijn.”

4 Beste koffie?
,,In mijn bar werken we met Jamaican Blue Mountain koffie van Caffè Goppion. Zelf drink ik het liefst een espresso, gewoon zwart.”

5 Wat is je geheime restaurant-tip?
,,Auberge Jean & Marie. Een heerlijk restaurant met ontzettend gepassioneerde eigenaren. Het is net Parijs, maar dan in Amsterdam. Al oordeel ik niet helemaal eerlijk, want de eige-naren zijn goede vrienden van me.”

6 Beste plek om cocktails te drinken?
,,Mijn eigen bar, natuurlijk: Flying Dutchmen Cocktails! Qua sfeer proberen we het huiska-mergevoel te creëren. Iedereen is welkom. Verder moet je vooral lekker de menukaart be-studeren, iets uitkiezen wat je nog niet kent of je laten verrassen door onze bartenders.”

7 Wat vind jij de grootste afknapper in (cocktail)bars?
,,Arrogant personeel. Bartenders die zichzelf rocksterren wanen en geen aandacht aan de gasten besteden. Dit soort mensen snapt niet waar horeca over gaat.”

8 Wat is je grote nieuwe project?
,,Ik ben nu bezig met het schrijven van een boek over jenever. Ook komt binnenkort mijn boek Cocktails met Tess in het Engels uit.”

9 Waarom is Amsterdam de stad van de liefde voor jou?
,,Mijn vriendin en ik komen beiden uit het zuiden, maar hebben elkaar hier ontmoet. Verder is het natuurlijk dé stad waar elk jaar Pride wordt gevierd. In mijn ogen het feest van de liefde, wat je geaardheid ook is.”

10 Absoluut afschaffen in 020?
“Dresscodes voor clubs en bars. Mensen weigeren, omdat ze volgens een uitsmijter niet aan de uiterlijke normen van een gelegenheid voldoen druist tegen het hele gastvrijheids-principe in.”

Back To Top
Zoeken