skip to Main Content

Tien vragen aan… Gerard Joling

Tien Vragen Aan… Gerard Joling

Gerard Joling behoeft geen nadere introductie. Als succesvol zanger, presentator en Topper geniet hij een 100 procent naamsbekendheid. Maar wat weten we nog niet van Gerard? CITY stelde hem 10 vragen.

Toppers in Concert gaat dit jaar vanwege corona niet door. Bent u teleurgesteld?

,,Wij vinden het heel jammer, maar ook de fans moeten een heel mooi feest missen. Laten we ook de mensen achter de schermen niet vergeten. Voor hen is het misschien wel het ergst. Denk aan de mensen van de techniek, het geluid en de decorbouwers. Dat zijn kleine zelfstandigen.”

Ook de GOUD-concerten zijn geannuleerd. Was verplaatsen écht geen optie?

,,In de Ziggo Dome kunnen zestien á zeventienduizend mensen. Als er straks dertig of zestig naar het theater mogen, dan is de Ziggo Dome geen optie. Iedereen krijgt dus zijn centjes terug. Het is jammer, want alles ligt al klaar, de playlist, de schetsen van het podium… Voor een artiest is dit heel dramatisch.”

Hoe brengt u deze coronatijd door?

,,Het televisiewerk is gewoon doorgegaan, denk aan The Voice Senior en de Masked Singer. Ook was ik druk met mijn kerstsingle Christmas on the Dancefloor. Optredens heb ik nog kleinschalig gedaan, voor een goed doel of een bejaardentehuis, maar verder ligt alles stil. Ik sport veel, maar drink en eet ook meer. Dat merk ik merk aan mijn figuur en dat is niet de bedoeling.”

U bent opgegroeid in Schagen, wat voor herinneringen bewaart u aan uw jeugd?

,,Ik heb een heerlijke jeugd gehad. Verjaardagen en Kerst werden groots gevierd, samen met opa en oma. Het begon altijd met de kerstboom optuigen, samen met mijn vader. Wij woonden op een hoekhuis en ik maakte altijd met plakband een soort sneeuwraampjes op het zijraam. Vaak gingen we ook naar een kerkdienst en daarna keken we naar het kerstcircus op televisie. Zo hadden we altijd een topkerst. En dat is altijd zo gebleven, ik vier het zelf ook nog steeds met veel lichtjes in mijn tuin en een beetje overdreven verlichting. Dat vind ik gewoon heel leuk.”

Wat vindt u dan van de beperkingen in Amsterdam met betrekking tot kerstverlichting?

,,Belachelijk. Het is de tijd van licht en door die lichtjes brengt het vreugde en plezier. Mensen worden er vrolijk van in deze donkere dagen. En vergeleken met steden als Moskou en New York is het hier natuurlijk toch al beperkt. Burgemeester Halsema heeft altijd van die merkwaardige ideeën. Ik brand wel een extra lampje voor die mensen die dat straks in Amsterdam niet mogen.”

Zelf woont u in Aalsmeer. Hoe leuk is het daar?

,,Er is helemaal niks leuks aan. Het is een heel ongezellig dorp. Het heeft niet echt een mooi centrum. Het voordeel is dat je centraal woont. Ook het vliegveld is in de buurt. Maar ik woon mooi aan het water en heb heel veel lieve mensen om me heen. Ik denk dat vooral dat laatste heel belangrijk is.”

Wat is uw zaterdag- of zondagochtendritueel?

,,Ik werk in het weekend. Als ik dat niet doe, slaap ik lekker uit, sport veel en ga ik televisiekijken. Of ik ga winkelen, het dorp in, met vrienden iets doen of bij mijn familie langs.”

Waarvan wordt u vrolijk en wat ergert u?

,,Van heel veel. Van wijntje met een biefstuk met pepersaus of een heerlijke zalm en tomatensoep kan ik echt genieten. Maar ook van een leuk televisieprogramma of een goede film. Mijn grootste ergernis zijn mensen die asociaal of onbetrouwbaar zijn. Zoals mensen die weten dat ze corona hebben en dan toch gaan winkelen. Dat is op dit moment mijn grootste ergernis.”

Nederland is een topland omdat…

,,We hebben veel sociale voorzieningen, schoon drinkwater en de zorg is goed geregeld. Er mag wel meer gedaan worden voor ouderen, in het bijzonder voor eenzame ouderen. Er is heel veel in Nederland waar we trots op mogen zijn. Zoals op ons koningshuis. Onze cultuur is ook mooi en ik vind dat we die moeten behouden.”

Stel dat het u niet was gelukt in de showbizz, wat dan?

,,Ik heb vroeger altijd in de horeca gewerkt, ik denk dat ik daar dan gewoon gebleven was. Ik vind het nog steeds leuk om een biertje te tappen.”

Back To Top
×Close search
Zoeken