skip to Main Content

Tien vragen aan… Frans Bauer

Tien Vragen Aan… Frans Bauer

Hij zingt, neemt ons mee op verre reizen en is de gangmaker op elk feestje. Maar Frans Bauer was ook de eerste zanger die (in 2004) een Gouden Televizierring kreeg uitgereikt voor zijn realitysoap de Bauers. CITY vroeg Frans: ‘Heb je even voor mij?’ en stelde hem 10 vragen.

Wat is het leukst aan het wonen in Fijnaart?

,,We hebben hier alles. Een leuke kroeg, drogist en zelfs een chinees! En iedereen kent elkaar, echt het dorpsgevoel. En een state of the art bejaardenhuis, dus ik kan hier nog een tijdje blijven, haha.”

Je bent opgegroeid op het kamp, mis je die gezelligheid niet?

,,Het was zeker gezellig, maar waar ik nu woon is het ook gezellig. De Bauers zijn best wel aanwezig dus als je ons in een kamer zet is het gelijk een feestje. Ik ben heel trots op waar ik vandaan kom. Mijn ouders konden nooit naar school en werkten als kind op aardappelvelden. Zij zorgden ervoor dat wij wel naar school konden.”

Hoe was het om Kerst te vieren op het kamp?

,,Een ‘eet maar raak’-feest bij ons in de woonwagen, met familie. M’n moeder kookte heerlijk rollades en kalkoen, maar de huzarensalade kwam bij slagerij Otto vandaan. M’n broer en ik wisten dat deze salade in de schuur stond en aten dan stiekem de eitjes ervan af. Zodra de huzarensalade op tafel kwam met Kerst vroeg m’n moeder: ,,Wie heeft dat nou weer gedaan!?” Dat zal ik nooit vergeten.”

Als je niet was doorgebroken, welk beroep had je dan willen uitoefenen?

,,Mijn vader zei altijd: je hebt twee handen en twee voeten, dus je kan overal beginnen. Als ik niet zou zingen, zou ik waarschijnlijk een horecazaak hebben, ik ben een mensenmens. Je moet alles in het leven voor 100 procent doen, of helemaal niet.”

Wat vind je het belangrijkste om je zonen mee te geven in het leven?

,,Vooral één ding: beseffen dat het heel bijzonder is dat je elkaar hebt. Het broertje van mijn vrouw is destijds verongelukt, daardoor vinden we het nu extra belangrijk dat we elkaar hebben. Samen zijn is meer dan alleen een bakje koffiedrinken.”

Wat heb je voor je fans in petto in 2021?

,,Dit jaar heb ik veel studiowerk naar voren gehaald en ik produceer alles zelf. Ook de programma’s gingen door, door corona ga je echt anders reizen, het was hilarisch. Ik ga m’n fans wel even verassen in 2021!”

Wat is je zaterdag- of zondagochtendritueel?

,,Je zal het niet geloven maar ik word elke ochtend om zes uur wakker, ik kan gewoon niet uitslapen! Maakt niet uit hoe laat ik in bed lig. Om zes uur altijd eerst een bakkie koffie, stukje krant lezen en dan sporten.”

Waarvan word je vrolijk en wat ergert je?

,,Ik ben eigenlijk altijd vrolijk. Weet ook niet of dat echt goed is. Vaak ben ik ook op verkeerde momenten vrolijk, als iemand nukkig uit z’n bed komt zit ik daar te lachen. Ergernis? Ik probeer altijd de zon te zien schijnen.”

Jouw dierbaarste jeugdherinnering is?

,,Dat ik ’s ochtends wakker werd in de woonwagen en dat we met z’n viertjes gingen ontbijten. Dat was toen zo normaal maar daar ben ik geworden wie ik nu ben. Ook het jaarlijkse uitje naar de Efteling praatten we nog weken over na, verder gingen we nooit op vakantie.”

Nederland is een topland omdat…

,,Wij hier in principe alles mogen, zeggen en denken wat we willen. We kunnen elkaar goed verdragen, ondanks dat we met zoveel zijn op een klein stukje grond, dat is uniek. Ik ben echt gek op Nederland, ik ben altijd blij als ik terug ben van vakantie. Sommige mensen hebben een vakantiehuis in het buitenland, maar dat hoeft van mij niet! Delft vind ik bijvoorbeeld een enorm mooie stad. Ook heb ik een zwak voor Rotterdam…”

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken