skip to Main Content

Tien vragen aan Dirk Bloothoofd

Tien Vragen Aan Dirk Bloothoofd

Dirk Bloothoofd (64) is waarnemend voorzitter van de Sinterklaascentrale Amsterdam en woont samen met zijn echtgenote Nel (62) in Purmerend. Hij heeft twee kinderen en is opa van drie kleinkinderen. Hij is sinds twee jaar met vervroegd pensioen. In de maanden september tot en met december is hij actief bij de vrijwillige centrale.

1 Hoe Amsterdams bent u?
,,Ik ben geboren in Amsterdam Slotermeer en heb daar tot mijn 21e gewoond. Daarna woonde ik in Amsterdam-Zuid. Na zeven jaar Osdorp werd het Purmerend.”

2 Waar of wanneer krijgt u het typische Amsterdam-gevoel?

Ik krijg het Amsterdamse gevoel als ik vanaf het Centraal Station loop richting de Dam en daar richting de Jordaan ga lopen. Goede herinneringen aan vroeg komen dan boven

3 Hoe bevalt het om voorzitter te zijn van de Sinterklaascentrale?
,,Dit is mijn eerste Sint-seizoen. Tot nu toe bevalt het uitstekend vooral omdat mijn dochter en vrouw ook meewerken in de stichting. Het is gezellig!”

4 Wat motiveerde u voorzitter te worden?

,,Het voorzitterschap van de Sinterklaascentrale is mij in de schoot geworpen omdat de oude voorzitter afgelopen september plotseling overleed. Het lag in de lijn der verwachting dat ik het in de toekomst zou worden, maar door zijn overlijden is alles versneld verlopen. Afgelopen vijf jaar heb ik het organisatorische werk gedaan, dus ik was goed ingewerkt. Ik wil er een leuke en gezellige vrijwilligersclub van maken.”

5 Wat zijn uw herinneringen aan Sint in uw eigen jeugd/kindertijd?

,,Ik herinner me vooral dat mijn vader voor Sinterklaas speelde en ik hem herkende en keihard riep: ‘Ohhh het is toch maar mijn vader!’”

6 Wat is voor u dé Amsterdamse plek voor de Sint?

,,Ik kan niet specifiek een plek benoemen. Er is op de Dam wel een plekje waar ik altijd voorbijloop als ik in Amsterdam ben. Er staat een bank waarboven een afbeelding in de muur te zien is van Sinterclaes.”

7 Waar komt u in deze hectiek het liefst tot rust?

,,Tijdens een lekker stukje fietsen of in de sportschool van mijn vrouw.”

8 Valt u na 5 december in een gat? Of ebt het werk nog door?
,,Nee, de centrale heeft het ook na 5 december nog heel erg druk. Zo moeten we alle kleding laten wassen en herstellen. Veel mensen boeken ook een hulp-Sint in de week na de vijfde.”

9 Wat is uw geheime kroeg- of restauranttip?

,,Na een dagje winkelen of wandelen in Amsterdam sluiten wij vaak af met een bezoek aan het eetcafé  t’Pakhuis in de Voetboogsteeg. Het eten is daar erg goed en het is nog betaalbaar ook.”

10 Afschaffen in 020?
,,Wat afgeschaft moet worden, niet alleen in 020, is de verhoging van de AOW-leeftijd. Als je al je leven lang hebt gewerkt en je bent nog gezond is het toch heerlijk om op tijd van je AOW te kunnen genieten.  Doorwerken tot je niet meer kunt en dan in de AOW… Dat wil toch niemand?”

Back To Top
×Close search
Zoeken