skip to Main Content

Theatervoorstelling over vrijheid en samenleven  

Theatervoorstelling Over Vrijheid En Samenleven  

Op basis van de succesvolle voorstellingenreeks Los City, in het Van Eesterenmuseum aan de Sloterplas, maakt ZID-theater nu een performance over vrijheid. 

NIEUW-WEST – Het nieuwe programma van ZID Theater speelt op zondag 13 januari om 15.30 uur in de Stadsschouwburg. Woordkunstenaar Babs Gons gaat in een programma vol theater, dans, muziek en gesprekken op zoek naar verschillende lagen van vrijheid in een maatschappij die ster verandert. Bewoners van Nieuw-West mogen deze dag voor de helft van de reguliere entreeprijs naar de voorstelling Here We Are-Vrijheid, want deze gaat grotendeels over het leven in West en Nieuw-West. Regisseur en ZID-oprichter Karolina Spaić stelt in ‘We Are Here’ de vraag: ,,Is vrijheid voor mij anders dan vrijheid voor ons?”. Mensen van diverse afkomst en verschillende leeftijden komen samen op het podium. Senegalese hiphoppers, een Surinaams gospelkoor een singer-songwriter komen onder meer voorbij. Maar ook stadsdeelbestuurders Ronald Mauer (D66, Nieuw-West) en Fenna Ulichki (GroenLinks, West) worden aan de tand gevoeld over het thema vrijheid. 

Nader tot elkaar
Initiatiefnemer Karolina Spaić komt oorspronkelijk uit Servië. ZID is het Servische woord voor ‘muur’. Spaić hoopt met haar voorstellingen muren te doorbreken en bewoners nader tot elkaar te brengen. Kaartjes voor de voorstelling kosten €10. Bewoners betalen op zondag 13 januari een gereduceerd tarief. Kaartverkoop via Zidtheater.nl. 

Back To Top
×Close search
Zoeken