skip to Main Content

The Kite Light is eindelijk aan

The Light Kite van kunstenaarscollectief Tijdmakers heeft eindelijk een permanente plek gekregen bij de Sloterplas. Het kunstwerk was in 2017 al aangekocht.

NIEUW-WEST – Het lichtkunstwerk hing tijdens het Amsterdam Light Festival 2015-2016 bij de Magere Brug in de binnenstad. De vlieger symboliseert vriendschap en vrijheid, aldus de kunstenaars. Stadsdeel Nieuw-West moest er €40.000 voor neertellen. Het was volgens het Stadsdeel een unieke kans om een kunstwerk te bemachtigen van Tijdmakers, omdat het Light Festival van plan is minder lichtkunstwerken te verkopen voor een permanente tentoonstelling. Om de vlieger op te hangen is een vijftien meter hoge paal nodig. Het Stadsdeel heeft lang moeten zoeken naar een geschikte locatie. In mei 2017 was namelijk al bekend dat The Kite Light er zou komen.

Een parfum

De Tijdmakers zijn Saskia Hoogendoorn (1973) en Lieuwe Wijnands (1970). Ze maken meer kunst die te zien is in de stad. Zo zijn ze ook verantwoordelijk voor het uit lege flessen bestaande verlichte hart dat bij Sloterdijk staat. Van de zomer presenteerden De Tijdmakers ook nog een parfum dat bestaat uit geuren uit het Vondelpark. Ze creëerden dat nadat ze artist in residence waren geweest in Vondel CS.

Back To Top
Zoeken