skip to Main Content

Teylers Museum genomineerd voor beste tentoonstelling

De Tentoonstelling John Constable Is Genomineerd!

Het Teylers Museum maakt goede kans om de Museum Tentoonstellingsprijs te winnen. Daarvoor heeft het de hulp van de bezoeker nodig, er moet namelijk gestemd worden!

HAARLEM – De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs wordt weer uitgereikt dit jaar. Dit betreft een verkiezing van de beste tentoonstelling van het afgelopen culturele jaar. Het Museumtijdschrift organiseert deze in samenwerking met verschillende andere partijen. Dit tijdschrift is er één die zich richt op de tentoonstellingen die Nederland rijk is. Een vakjury stelde een top tien samen, het publiek kan er nu op stemmen. Eén van de gelukkige genomineerden is het Teylers Museum met de tentoonstelling John Constable.

Recent aangekocht

Deze expositie liep van 19 september 2020 tot en met 27 juni 2021 en toonde werk van de Britse kunstenaar John Constable. Door het Teylers Museum één van de beste landschapsschilders aller tijden genoemd. Begin juni werd deze expositie aangevuld met het werk ‘Gezicht op de brug van Milford (1826)’. Een werk dat het Teylers Museum recentelijk had aangekocht. Over de keuze voor de tentoonstelling meldt het museum: ‘Juist in donkere tijden vond Teylers het belangrijk om schoonheid, licht, lucht en horizon te bieden.’ De concurrentie is heftig. Andere genomineerden voor de prijs zijn onder andere het Museum Boijmans Van Beuningen uit Rotterdam, het Rijksmuseum uit Amsterdam en Museum Catharijneconvent uit Utrecht. Stemmen op de favoriete tentoonstelling kan nog tot 4 oktober. Het museum waar de winnende tentoonstelling is gehouden ontvangt een geldprijs van €10.000. De stemmers maken zelf ook kans op één van de 52 prijzen. Stemmen en zien wat er gewonnen kan worden, kan via museumtijdschrift.nl/tentoonstellingsprijs/.

(Foto: Teylers Museum)

Lees ook…

Exclusieve rondleiding in het Teylers

Back To Top
Zoeken