skip to Main Content

Teylers Hofje nu van Vereniging Hendrick de Keyser!

Het Teylers Hofje Biedt Huisvesting Voor Oudere, Alleenstaande Vrouwen.

Het bezit van het Teylers Hofje is overgegaan van Elan Wonen op vereniging Hendrick de Keyser. De Teylers Stichting denkt dat dit de juiste keuze is…

HAARLEM – Teylers Hofje is na tien jaar niet meer van Elan Wonen. Het is nu in handen van vereniging Hendrick de Keyser. Vereniging Hendrick de Keyser is in 1918 opgericht om beeldbepalende gebouwen op te kopen en te verhuren en zo sloop tegen te gaan. Dit doet de vereniging geheel belangeloos. Het Teylers Hofje biedt woningen voor alleenstaande vrouwen van vijftig jaar en ouder. Niels Teves, één van de directeuren van de Teylers Stichting, ziet de toekomst met deze nieuwe eigenaar met vertrouwen tegemoet: ,,Met vereniging Hendrick de Keyser zijn we ervan overtuigd dat het hofje een mooie toekomst tegemoet gaat waarbij het gedachtegoed van Pieter Teyler veilig is.”

Deskundige partij
Ook vereniging Hendrick de Keyser is blij met de aankoop van het Teylers Hofje: ,,Als grootste hofjeseigenaar van Nederland past het uitstekend bij ons bezit”, aldus Carlo Huijts, directeur van de vereniging. Marieke Heilbron, directeur-bestuurder van Elan Wonen, denkt dat de vereniging de juiste partij is om dit hofje te bezitten: ,,Een uniek complex als het Teylers Hofje vergt specifieke kennis en ervaring als het gaat om beheer, restauratie en onderhoud. We zijn ervan overtuigd dat Vereniging Hendrick de Keyser uiteindelijk hier de meer deskundige partij voor is.”

(Foto: Flickr / Daniel Farrell)
Back To Top
Zoeken