skip to Main Content

Tentoonstelling 50 jaar Molenwijk  

De Molenwijk bestaat vijftig jaar. Ter ere van dit jubileum is er tot 17 november 2019 een tentoonstelling in Werkplaats Molenwijk, de nieuwe projectruimte van kunstplatform Framer Framed.

NOORD – Als eerste artist-in-residence van Werkplaats Molenwijk werkte Florian Braakman zes weken met buurtbewoners aan een expositie over hun wijk. In deze tentoonstelling wordt vijftig jaar Molenwijk in beeld gebracht door bestaand materiaal en nieuw werk te combineren. Braakman nodigde bewoners uit om ideeën aan te dragen en herinneringen te delen. Hij ging zelf met zijn camera op ontdekkingstocht; hij maakte foto’s van de omgeving en persoonlijke portretten van de buurtbewoners, op straat en bij mensen thuis. Via fotografieworkshops werden buurtjongeren bij het project betrokken. De samenwerking tussen Braakman en de buurt heeft een tentoonstelling en een speciale wijkkrant opgeleverd. Samen geven zij een uniek beeld van vijftig jaar Molenwijk, verleden en heden.

Persoonlijke relatie
Dat Braakman, een documentaire fotograaf, geïnteresseerd is in gemeenschappen en dat hij graag hun karakteristieken onderzoekt, blijkt ook uit dit project. Voor hem is fotografie een manier om contact te maken met mensen, om de wereld te bevragen en grip te krijgen op onze ‘snelle alledaagse realiteit’. In zijn werk stipt hij universele, sociale en culturele thema’s aan. Hij gebruikt zijn foto’s voornamelijk in beeldverhalen en combineert deze in publicaties en installaties.

Platform 
Zijn tijdelijk werkplek, Werkplaats Molenwijk, is de nieuwe, tweede projectruimte van kunst-  en cultuurplatform Framer Framed. Het is opgezet voor en door buurtbewoners met interesse in kunst, cultuur, erfgoed en maatschappij. Werkplaats Molenwijk aan de Molenaarsweg 3 is open van woensdag tot en met vrijdag (12.00 tot 18.00 uur). De tentoonstelling is nog tot 17 november 2019 gratis te zien.  

Beeld: Florian Braakman

Back To Top
Zoeken