skip to Main Content

Tegelwippen: Maak Oost groener!

Stadsdeel Oost Kan Meer Groen Best Gebruiken. Gaan Mensen Hier Ook Tegelwippen?

Wie in Oost woont en zich realiseert dat groen beter is voor mens en milieu dan saaie (tuin)tegels, kan meedoen aan het NK Tegelwippen. Vorig jaar scoorde stadsdeel Noord het best. En dit jaar..?

OOST – Een groene tuin is niet alleen mooi, ook helpt het op hittedagen tegen de warmte en is het handig bij de afvoer van overtollig regenwater. En het is goed voor de biodiversiteit. Weg dus met die saaie tuintegels! Wie aan de slag gaat, doet direct ook mee aan het WK Tegelwippen. Vorig jaar kwam Rotterdam als winnaar uit de bus. In de twee steden samen zijn bij elkaar bijna 95.000 stoep- en tuintegels gelicht. Dit komt neer op ruim een hectare natuur erbij. Van Alle Amsterdamse stadsdelen scoorde Noord toen het hoogst. Om bewoners een handje te helpen, zal de gemeente ook dit jaar weer verwijderde tegels gratis ophalen. Wie zijn tegels wil laten ophalen, moet dat vooraf wel even melden bij de Tegelservice. De ophaaldagen in Oost zijn maandag 17 mei, maandag 21 juni en maandag 20 september. Tegels die vóór 21.00 uur voorafgaand aan de ophaaldag zijn aangemeld via de website van Rainproof, worden meegenomen. De bedoeling is dat de tegels aan de straat worden gezet. Dat kan vanaf 16.00 uur voor de ophaaldag tot uiterlijk 07.30 uur op de ophaaldag zelf.

Leefbaarder

Het NK Tegelwippen was een initiatief van Dus Wat Gaan Wij Doen (een beweging en platform van veranderaars om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken) en de netwerkorganisaties Rotterdams WeerWoord en Amsterdam Rainproof. Zij willen de stedelijke omgeving groener, leefbaarder en meer klimaatadaptief en biodivers maken. Meer inspiratie en informatie is te vinden op de pagina Maak uw buurt groener van de gemeente Amsterdam en op de website van Rainproof.

(Foto: City Nieuws)

Lees ook:

VOC-schip Amsterdam weer terug op vaste stek

Back To Top
Zoeken