skip to Main Content

Taiwanese pannenkoek op de Ten Katemarkt 

Taiwanese Pannenkoek Op De Ten Katemarkt 

Op de Ten Katemarkt staat sinds kort de caravan van Jen’s Bing. Wat je er kunt eten? Voornamelijk Taiwanese streetfood 

Eigenares Jenny, die samenwerkt met haar moeder, wil dat Nederland ontdekt hoe delicious’ de Taiwanese keuken is. En dat lijkt heel goed te lukken op deze plek want de pannenkoeken vliegen in de schattige caravan op de Ten Katemarkt over de toonbank. Het is er gezellig druk. 

Razend tempo
Jenny’s specialiteit is dan bingkortweg bing genoemd. Bing is Mandarijn voor ‘pannenkoek’. De crêpe die uit deze caravan komt, is knapperig en heeft binnenin een gebakken ei. In Taiwan wordt deze pannenkoek vooral in de ochtend verkocht. Omdat iedereen dan onderweg naar school of werk is en weinig tijd heeft, toveren de verkopers de bing in een razend tempo tevoorschijn. En nu dus ook in West! 

Aziatische bestseller
De bing van Jenny is onder meer te koop in varianten met tonijn en mais, kimchi en kaas en vlees, zoals Taiwan sate pork. De pannenkoek met Taiwan BBQ pork kost bijvoorbeeld €4,50. Dit is voor liefhebbers echt het pure werkmalse stukjes vlees, iets vochtig van het gebakken ei, waardoor de grillsmaak wat naar de achtergrond verdwijnt. Het is een prima snack die ook verkrijgbaar is met alleen groente (‘garden veggie’). Je drinkt het met Bubble tea met sojamelk, nog zo’n Aziatische bestseller van Jenny. 

Back To Top
×Close search
Zoeken