skip to Main Content

Sugar Factory op de fles

De populaire club The Sugar Factory gaat na veertien jaar dicht wegens faillissement. Pogingen om het tij te keren zijn mislukt.

CENTRUM – 2019 begon voor de Sugar Factory niet goed. De club is failliet en ging begin januari definitief dicht. ,,De organisatie heeft de afgelopen tijd alles op alles gezet om het voortbestaan van de club te bewaken, maar de middelen bleken onvoldoende. Er is nu geen andere oplossing mogelijk dan te sluiten, met pijn in ons hart”, zo staat op de facebookpagina van de club. De club, die geheel zonder subsidie draaide, zit sinds 2005 in het voormalige gebouw van de suikerraffinaderij aan de Lijnbaansgracht. Vandaar dus de naam Sugar Factory. Afgelopen 31 december was er nog wel een groot Nieuwjaarsfeest in de club. Maar alle concerten en clubnachten die nog op de agenda staan, zijn inmiddels gecanceld. De organisatie zet alles op alles om dit op de juiste manier af te handelen. Het is onduidelijk of wie al kaartjes had gekocht voor concerten zijn geld terugkrijgt. Een show van de 3J’s voor februari kon in elk geval verplaatst worden naar De Melkweg.

Huurschuld

Van het faillissement zijn behalve de artiesten en publiek ook meer dan vijftig personeelsleden en freelancers de dupe. Volgens NRC viel het aantal bezoekers (en dus het aantal verkochte consumpties) al een tijdlang tegen, waardoor de inkomsten achterbleven bij de uitgaven. Daarbij had de club een huurschuld. Pogingen om een nieuwe lijn uit te zetten om nieuw publiek te trekken blijken mislukt te zijn.

Back To Top
Zoeken