skip to Main Content

Succeszaken uit De Pijp nu in West

Pho 91 en Little Collins, succesvol in De Pijp, komen naar West. Binnenkort dus Vietnamees eten in de Kinkerstraat en Australisch genieten op de Bilderdijk.

WEST – Vaak beginnen zaken elders uit de stad een filiaal in West. Zo zagen we frietzaak Par Hazard uit De Pijp al neerstrijken in de Douwes Dekkerstraat West, om de hoek van de Ten Katemarkt. Ook kwam Nelis uit van de Sumatrastraat in Oost naar de Witte de Withstraat. En de klassieker: brouwerij Troost – begonnen op het Cornelis Troostplein – kwam naar de Westergasfabriek. Binnenkort komt Pho 91 naar West. Deze specialist in Vietnamese noedelsoep komt van de Albert Cuypstraat, waar er altijd een rij staat – tot ver op de markt. De soeptent komt op de plek in de Kinkerstraat waar tot niet zo heel lang geleden het gezonde SNCKBAR zat. Een ander horecaconcept dat komt overwaaien uit De Pijp is Little Collins. Ze strijken neer in het pand aan de Bilderdijkstraat van Meneer en Mevrouw Keus. Dit is een zaak met Australische roots. De eigenaren komen uit Melbourne en daar kun je blijkbaar lekker eten. Op het menu staan gerechten uit alle delen van de wereld, met een vrij grote rol voor vis. In De Pijp, aan de Eerste Sweelinckstraat, is het restaurant al een tijdje succesvol.

Andere delen
Overigens redden niet alle succesvolle horeca-concepten uit andere delen van de stad het in West. Zo besloten de eigenaren van Geflipt (al jaren succesvol in de Van Woustraat) te stoppen met de burgerzaak aan de Bilderdijkstraat. Overigens zit daar wel weer een filiaal van Troost.

Beeld: Timothy Choy voor Unsplash

Back To Top
Zoeken