skip to Main Content

Subsidie voor laboratoriumruimte in HID

Sanquin Health Solutions Is De Grondlegger Van Het HID.

Het New West Health & Innovation District (HID) aan de Plesmanlaan 125, krijgt van de gemeente een subsidie van 500.000 euro om nieuwe kantoor-en labruimte te realiseren.

NIEUW-WEST – Het New West Health & Innovation District (HID) aan de Plesmanlaan 125, krijgt van de gemeente een subsidie van €500.000 om nieuwe kantoor- en labruimte te realiseren. Het HID is een vestigingsplek (campus) voor organisaties die zich richten op transfusiegeneeskunde, hematologie, oncologie en immunologie. Sanquin Health Solutions, grondlegger van het HID, en de gemeente Amsterdam willen voorzien in de vraag naar meer laboratorium- en kantoorruimte voor de Life Sciences & Health sector. Op het HID werken start- en scale-ups, bedrijven en kennisinstellingen samen om wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar praktische toepassingen. De doelstelling is de gezondheidszorg beter én betaalbaarder te maken. De behoefte aan kantoor- en labruimte voor dit soort bedrijven is groot. Vanaf 2024 is op het terrein een deel van de grootschalige nieuwbouw af, maar in de tussentijd wordt één van de gebouwen al uitgerust met hypermoderne laboratoria. Rogier van den Braak, initiatiefnemer van deze campus en tevens de Managing director van Sanquin Health Solutions: ,,Het doel is dat partijen elkaar versterken, van startup tot corporate, van commerciële éénpitter tot gerenommeerd publiek instituut. Met als doel het leven van patiënten beter te maken door de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor gezondheidsproblemen.”

Doorgroeien

Het gebouw dat nu wordt verbouwd, het oude CDT-gebouw van Sanquin, wordt het eerste gebouw van het HID waarin ondernemers met behoefte aan eigen laboratoria zich kunnen vestigen. Deze ondernemers kunnen op termijn doorgroeien naar de nieuwe gebouwen binnen het HID.

(Foto: Flickr / Misanthropic One)

Lees ook…

Stadspas geeft korting op kledingreparatie!

Back To Top
Zoeken