skip to Main Content

Subsidie voor kunst en cultuur beschikbaar

Organisaties Die Zich Bezighouden Met Kunsteducatie Kunnen Nu Een Subsidie Aanvragen.

Om kunst- en cultuureducatie toegankelijk te houden, komen dans-, toneel- en muziekscholen voor amateurs in aanmerking voor subsidie. Waar kijkt de adviescommissie naar…?

UTRECHT – De subsidieaanvragen voor kunsteducatie zijn geopend! Ook dit jaar stelt de gemeente weer iets meer dan €1 miljoen beschikbaar om amateurkunsteducatie te ondersteunen. Hiermee worden lesorganisaties op het gebied van muziek, dans of toneel ondersteund. De gemeente wil er namelijk voor zorgen dat kunst voor iedereen toegankelijk is. Volgens wethouder Anke Klein van financiën is dit erg belangrijk: ,,Samen aan amateurkunst doen of ernaar kijken draagt bij aan het welzijn van mensen. Een goed lesaanbod dichtbij zorgt ervoor dat meer mensen hun talenten kunnen ontwikkelen.”

Inclusiviteit
Voor de beoordeling van de aanvragen is een onafhankelijke adviescommissie ingesteld. Deze gaat dit jaar anders te werk dan destijds voor de periode 2019-2021. Er wordt nu ook gekeken naar de samenwerkingen die worden aangegaan met andere organisaties; professionalisering; eerlijke betaling van medewerkers of betrokkenen en de inclusiviteit van de organisatie. Organisaties die deze subsidie willen ontvangen, kunnen deze voor 1 april aanvragen via het online subsidieloket. Deze vind je op: http://bit.ly/educatiesubsidie_aanvraag.

(Foto: Het Utrechts Archief / A. van der Tas)
Back To Top
Zoeken