skip to Main Content

Studenten in Daalwijk zijn bang en boos

Studenten In Daalwijk Zijn Bang En Boos

Studeren in Amsterdam is voor veel internationale studenten een droom die in vervulling gaat. Maar sinds het schietincident zijn de jonge bewoners van Daalwijk bang en boos!

ZUIDOOST – Trots maakten DUWO (studentenhuisvesting) en Rochdale in 2011 bekend dat Daalwijk na een ingrijpende renovatie klaar was voor de toekomst. Het betreft de witte honingraatflat uit 1973. Een deel van het complex is sinds de renovatie bestemd voor (internationale) studenten, maar die voelen zich niet meer veilig. Directe aanleiding is het schietincident waarbij een 23-jarige internationale studente, die een kamer op de achtste verdieping bewoonde, gewond raakte aan haar hoofd terwijl ze Netflix aan het kijken was. En daar bleef het niet bij. Medio december moesten politie en een ambulance opnieuw naar Daalwijk nadat een man gewond was geraakt bij een schietincident. Ook zouden er regelmatig schimmige types in en rond de flat aanwezig zijn. Veel van de studenten die in Daalwijk wonen studeren aan de UvA, de HvA of Hogeschool Inholland Diemen. Volgens de studenten zijn deze instellingen te laks waar het de informatievoorziening over de woonlocatie betreft. In het Parool beklaagde de Griekse student Georgia Spanou (22) zich erover dat hij en zijn medestudenten vooraf geen idee hadden waar ze terecht zouden komen.

Veilig plek
,,De onderwijsinstellingen hadden ons daarover meer informatie moeten geven,” zo liet Spanou weten. ,,Ik heb in Griekenland elke dag gewerkt en gespaard om hier te kunnen studeren. Ik ging ervan uit dat ik op een veilige plek terecht zou komen.”

Foto: Flickr/Marlio da Silva

 

Back To Top
×Close search
Zoeken