skip to Main Content

Strijden voor Flevoparkbad 2.0

De Vereniging Flevoparkbad vreest nog steeds voor de toekomst van het zwembad. Een speciaal comité maakt zich nu op voor de volgende ronde.

OOST – Tot eind maart kun je de petitie van de Vrienden van het Flevoparkbad nog tekenen. Inmiddels hebben al duizenden mensen dat gedaan. Hoewel hiermee duidelijk is dat velen willen dat het openluchtbad in zijn huidige vorm blijft bestaan, is de Vereniging Flevoparkbad er niet gerust op dat de gemeente het zwembad met rust laat. Dat blijkt uit een bericht van 4 februari op hun site. ,,Het kan niemand zijn ontgaan dat het Flevoparkbad opnieuw wordt bedreigd, nu doordat de gemeente overweegt om precies op die plek een tramremise aan te leggen. Deze is nodig vanwege de uitbreiding van het openbaar vervoer naar IJburg. Een door de Vrienden van het Flevoparkbad opgestelde petitie is bijna drieduizend keer ondertekend, maar er is natuurlijk meer nodig om dit onzinnige plan van tafel te krijgen.”

Goud

Vandaar dat een groep actieve leden de Commissie Toekomst Flevoparkbad heeft opgericht. In drie deelcommissies werken de leden strategieën uit om het Flevoparkbad te behouden én toekomstbestendig te maken. Daarvoor moeten de exploitatiekosten omlaag. De leden vertrouwen erop ‘dat die exploitatie en de gebruiksfunctie van het bad met ‘een aantal goede ingrepen’ kan worden verbeterd. ,,Flevoparkbad 2.0 dus, volgens het principe ‘alles moet veranderen om hetzelfde te blijven’.” Volgens hen heeft de gemeente met het openluchtzwembad ‘goud in handen’. ,,Maar dan moet wel eerst die tramremise van tafel.”

Back To Top
Zoeken