skip to Main Content

Street Art in Lasloods

De opening van Street Art Today-museum in de voormalige Lasloods van NDSM is uitgesteld. Aanvankelijk zou het in 2018 van start gaan, maar de renovatie van het gebouw duurt langer dan verwacht.

 

NOORD – Het moet het grootste internationale street-art-museum van de wereld worden: Street Art Today. Wereldwijd zien kunstcritici street-art als de meest interessante kunststroming van dit moment. Maar omdat deze kunst letterlijk op straat wordt gemaakt, verdwijnt het ook weer. De voormalige Lasloods van de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij, beter bekend als de NDSM, is zevenduizend vierkante meter groot met een plafondhoogte van zo’n 24 meter. Daar is de befaamde Turbinehal van het Tate Modern in Londen een kleintje bij. Niet alleen het museum wordt groot, ook de kunstwerken zijn van formaat. Zelfs het kleinste schilderij dat er komt te hangen, is groter dan de Nachtwacht. Het grootste werk tot nu toe, dat op een geheime locatie wordt gemaakt, is dat van Telmo Miel, de naam van het Nederlandse kunstenaarsduo Telmo Pieper en Miel Krutzmann.

Rijksmonument
Het werk van Pieper en Krutzmann wordt vijf meter breed en twaalf meter hoog. Bijzonder is ook dat alle kunstwerken speciaal voor het Street Art Today museum worden gemaakt. Waarom de opening op zich laat wachten? De Lasloods is een rijksmonument wat de renovatie bemoeilijkt. Met name de renovatie van het dak liep vertraging op. De opening van het museum wordt nu halverwege 2019 verwacht. Tot die tijd is alleen het portret van Anne Frank te zien op de gevel, gemaakt door kunstenaar Eduardo Kobra.

Back To Top
Zoeken