skip to Main Content

Straten kregen een gezicht

Wetenschappers Naar Wie De Straten In Watergraafsmeer Zijn Vernoemd Hebben Een Gezicht Gekregen.

Wetenschappers naar wie de straten in Watergraafsmeer zijn vernoemd hebben een gezicht gekregen. Ook is er aan de gevels achtergrondinformatie te lezen over de betreffende personen.

OOST – Wetenschappers naar wie de straten in Watergraafsmeer zijn vernoemd hebben een gezicht gekregen. Ook is er aan de gevels achtergrondinformatie te lezen over de betreffende personen. Een bewoner diende het idee in bij Oost Begroot Watergraafsmeer. Het was één van de twintig winnende plannen in deze buurt. De uitvoering heeft even op zich laten wachten, maar inmiddels zijn bij negen straten die vernoemd zijn naar wetenschappers foto’s en achtergrondinformatie over die personen opgehangen. Bewoners vinden het leuk om te lezen wie toch die wetenschappers zijn achter de straatnamen. Er zijn zowel ‘oude’ als ‘nieuwe’ naamgevers van de straten gekozen. Per straat is er vervolgens een zichtbare locatie gekozen om de foto’s en de informatie op te hangen.

Meest enthousiast

Aan de eigenaren van de panden is wel toestemming gevraagd om de panelen op te hangen. De eigenaresse van de locatie van Johannes Kepler reageerde het meest enthousiast: ,,Wat geweldig dat die hier bij mij aan de gevel komt te hangen”. In 2020 is er € 200.000 per gebied beschikbaar gesteld voor de uitvoering van plannen van bewoners en ondernemers. Er zijn in totaal 84 plannen ingediend voor Oost Begroot Watergraafsmeer. Na de stemronde worden twintig plannen uitgevoerd.

(Foto: City Nieuws)

Lees ook:

Boeren voor Buren met Stadspas

Back To Top
Zoeken