skip to Main Content

Straks ook kleding lenen bij Lena in West

Kleding hoef je niet per se te kopen. Lenen kan ook, is de filosofie van het duurzame kledingbedrijf Lena. Binnenkort ook in West.

WEST – Kledingbibliotheek Lena gaat in West vijf zogenaamde Swap-points openen. Dit zijn adressen – vaak bij duurzame ondernemers – waar klanten kleding kunnen ophalen en terugbrengen. Dit is mogelijk geworden door een subsidie van Sociale Helden, een programma van Stadsdeel West waarin sociale ondernemers geld kunnen krijgen voor uitbreiding of het starten van hun bedrijf. Voor €25 per maand kunnen abonnees van Lena kleding lenen, een tijdje dragen en weer terugbrengen. Bevalt een kledingstuk goed, dan kunnen ze het ook aanschaffen. De kleding kan online worden bekeken en besteld en na het dragen worden ingewisseld bij een van de swap-points die het kledingbedrijf dus wil inrichten. In de Westerstraat in de Jordaan is een zogenaamde flagship-store, waar klanten alle kleding kunnen bekijken en passen.

Consuminderen
Van een ander deel van het bedrag dat Lena heeft gekregen van stadsdeel West wil het duurzame kledingbedrijf evenementen organiseren, zoals een lezing over slow-fashion en de circulaire mode-industrie. ,,We merken dat de consument kennis mist als het gaat om consuminderen, de situatie in de mode-industrie en de negatieve effecten hiervan. Educatie en bewustwording is een belangrijke pijler in onze bedrijfsvoering”, aldus Marloes van Raamsdonk van Lena.

Marloes van Raamsdonk, Lena: ,,Consumenten missen kennis van de situatie in de mode-industrie”

Back To Top
Zoeken