skip to Main Content

Straks 1000 nieuwe woningen op Stappegoor

De gemeente wil duizend huur- en koopappartementen op Stappegoor realiseren. De helft van al die woningen zou in de categorie ‘betaalbaar’ moeten vallen.  Een subsidie van het Rijk moet deze woningbouw een boost geven.

TILBURG – De gemeente wil een extra boost geven aan de woningbouw in de stad. Daarvoor heeft zij een rijkssubsidie van €10,2 miljoen aangevraagd. Begin 2021 krijgt de gemeente een reactie op de aanvraag. Als het plan wordt uitgevoerd komen er duizend huur- en koopappartementen op Stappegoor, met bijpassende voorzieningen zoals een parkeergarage en een fietsbrug. De subsidie die is aangevraagd valt onder de subsidieregeling ‘Woningbouwimpuls’ die het versneld bouwen van betaalbare woningen moet ondersteunen. Op die manier wil de overheid de woningnood aanpakken. Het gaat in dit project om vijf verschillende ontwikkelprojecten die door Tiwos, BPD en Consortium Stappegoor uitgevoerd moeten worden. Op dit moment wordt de haalbaarheid van de projecten onderzocht. Langs de Stappegoorweg, op de Appenijnenstrook, en op de parkeerplaats van de Ireen Wüst IJsbaan moeten ongeveer 550 woningen komen. Achter het T-Kwadraat verrijst volgens de plannen een complex met 175 appartementen. En aan de Ringbaan-Zuid moeten ongeveer negentig tijdelijke appartementen komen voor mensen die met spoed een huis nodig hebben. Tot slot zijn er 199 appartementen gepland aan de Ringbaan Zuid, tegenover het zwembad Stappegoor.

Passend bij de koers
Verantwoordelijk wethouder Berend de Vries denkt dat deze projecten goed in deze buurt passen ,,Het gebied Stappegoor heeft daarvoor veel mogelijkheden, passend bij de koers die al is uitgezet,” laat hij weten. Voor mensen die denken dat er alleen voor mensen met een dikke portemonnee wordt gebouwd, is er goed nieuws. Vijftig procent van de nieuwe woningen valt in de categorie ‘betaalbaar wonen’. Ook parkeergelegenheid wordt in de planning meegenomen.

(Foto: Gemeente Tilburg / Angeline Swinkels)
Back To Top
Zoeken