skip to Main Content

Straattheater op NDSM-werf  


Met straattheaterproject ‘Step Right Up’ wil de initiatiefnemer meer speelmogelijkheden bieden aan jong talent. Tot eind september zijn er nog drie weekenden met gratis voorstellingen op NDSM. 
 
NOORD  Straattheater zit nog niet echt in het Nederlandse culturele bewustzijn. Om dit type theater bekender te maken bij het publiek én meer speelmogelijkheden te creëren voor jong talent, bedacht Pieter Post van het Straattheater Instituut Nederland (SIN) het project ‘Step Right Up’. Tijdens vier weekenden worden jonge makers uit de circus-, mime- en theaterhoek uitgenodigd om hun voorstelling te tonen. In de aanloop daarheen fungeert Post als coach. De aftrap was op 3 en 4 mei. De overige data zijn 18 en 19 mei, 10 en 11 juli en 28 & 29 september, tijdens een nieuwe editie van het event NDSM Open. De gratis voorstellingen vinden plaats tussen 13.00 en 18.00 uur op het NDSM-pleinZe zijn geschikt voor alle leeftijden.  
 
NDSM Open Call 
Pieter Post is theatermaker en heeft SIN in 2013 opgericht, samen met enkele collega’s. Daarnaast staat hij te boek als winnaar van de eerste NDSM Open CallMet zijn project ‘Step Right up’ sleepte Post vorig jaar die titel binnen. NDSM Open Call is een initiatief van de stichtingen NDSM-werf en Kinetisch Noord. Kunstenaars, ambachtslieden en creatieven met een werkplek op de NDSM-werf worden daarbij uitgenodigd om een projectvoorstel in te dienen voor een nieuw kunstproject op de werf. Een programmaraad maakt een selectie van de ingediende voorstellen, die vervolgens kans maken op een bijdrage om het project te realiseren. Inmiddels heeft ook een NDSM Open Call 2019 plaatsgevonden. De uitslag wordt binnenkort bekendgemaakt.  
 
Leerschool 
Volgens Post is straattheater een goede leerschool voor jonge talenten, die door op straat te spelen kunnen experimenteren, directe interactie aan kunnen gaan met het publiek en getraind worden in het betrokken houden van toeschouwers. 

Back To Top
Zoeken