skip to Main Content

‘Stop Duurhuur’ tegen huisjesmelkers

Veel Inwoners Van Utrecht Betalen Teveel Huur.

Op initiatief van huurder Marieke Hulsbos start de gemeente ‘Stop Duurhuur’. Deze campagne moet ervoor zorgen dat het Huurteam zichtbaarder wordt en misstanden worden aangepakt en huisjesmelkers tegengegaan worden.

UTRECHT – De gemeente bindt de strijd aan met huisjesmelkers en malafide verhuurders met de campagne ‘Stop Doorhuur’. Deze campagne is erop gericht mensen op te roepen contact op te nemen met Huurteam Utrecht als er sprake is van misstanden. Opvallend genoeg komt het initiatief van deze campagne niet van de gemeente, maar van Marieke Hulsbos. Als huurder ontdekte zij tijdens haar contact met het Huurteam dat zij €700 per maand te veel aan huur betaalde. Sindsdien zet zij zich in om het Huurteam beter bekend te maken. Daarvoor diende ze het plan voor de campagne in: ,,Mijn doel is dat alle huurders in Utrecht standaard hun contract laten checken door het Huurteam. Op die manier geven we huisjesmelkers en malafide verhuurders geen kans.” Volgens utrecht-monitor.nl bestaat de woningvoorraad van Utrecht uit 85.297 huurwoningen, waarvan 36.330 woningen in particulier bezit zijn. De rest is van woningcorporaties.

Intimidatie

De huurders in de stad worden volgens de gemeente vaak op kosten gejaagd, gemiddeld wordt er €150 per maand te veel huur betaald. Daarnaast worden er vaak te hoge servicekosten gerekend. Ook zijn exorbitante huurverhogingen en zelfs intimidatie een probleem. Woonwethouder Kees Diepeveen: ,,Dit soort zaken zorgen voor een onprettig en onveilig woonklimaat in onze stad. Dat moet stoppen en daarom zorgen we dat voor huurders duidelijk is waar ze terecht kunnen, zodat wij hen kunnen helpen.” Meer informatie over het Huurteam op huurteam-utrecht.nl.

(Foto: Citynieuws / Jardo Louw)

Lees ook:

Majellakerk: Geen geld voor carillon

Back To Top
Zoeken